Als je in de horeca werkt ben je ongetwijfeld bekend met een spoelbak. Daar komt immers nogal wat verkeer van bestek en borden langs op de gemiddelde avond. Er zijn echter wel een paar ontwikkelingen geweest op het gebied van spoelbakken.Horeca spoelbakken zijn van essentieel belang natuurlijk, maar tegenwoordig hebben veel horeca ondernemingen ook overwogen om een Blast chiller aan te aanschaffen. Laten we gewoon eerst even kijken naar de spoelbakken.
Gewoon lekker op maat
Het is tegenwoordig mogelijk om spoelbakken in vrijwel iedere maat te verkrijgen. Voorheen kon dit nog wel eens een probleem zijn dankzij de limieten in het productieprocess van de spoelbakken zelf. Maar tegenwoordig kan met een beetje slim plannen vrijwel iedere ruimte in een volwaardige keuken omgetoverd worden.
Wat is er allemaal met de spoelbakken dan?
Horeca spoelbakken krijgen het behoorlijk te verduren en moeten daarom ook tegen een stootje kunnen. Tegenwoordig hebben we een stuk meer materialen tot onze beschikking waarmee we dergelijke constructies kunnen samenstellen. Zorg dus dat je er een neemt met een duurzaam materiaal wat makkelijk schoon te houden is. Zeker in een grootkeuken is een, of zelfs meerdere, van dit soort horeca spoelbakken van levensbelang voor de hygiëne.
En wat is een Blast chiller?
Voordat je besluit om een Blast chiller aan te schaffen is het natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je weet wat het is. Een blast chiller koelt eten extreem snel waardoor het zijn smaak goed bewaart en ingevroren kan worden. Als je een blast chiller gaat aanschaffen is het natuurlijk wel belangrijk dat je er iets aan hebt, dus als jij niet eten invriest is het wellicht niet zo interessant. Als je dat echter wel met regelmaat doet, dan is het belangrijk dat je een model neemt wat goed werkt. Als het namelijk fout loopt met de koeling kan dit een enorm hygiëne risico zijn.
Meer tips over opleidingen? Kijk hier.
Geef een reactie