Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 12 april 2018

Technische Universiteit Delft: ERC Grants voor Nynke Dekker en Ibo van de Poel

ERC Grants voor Nynke Dekker en Ibo van de Poel
De European Research Council heeft aan twee Delftse hoogleraren een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro toegekend.
Lees verder

'Vaderlijk' en 'moederlijk' DNA van schimmels op verschillende momenten actief
Veel paddenstoelen hebben twee verschillende kernen in hun cellen, een van de 'vader' en een van de 'moeder'. Onderzoekers van de universiteiten Delft, Utrecht en Wageningen hebben nu ontdekt dat de genen van de ouderlijke DNA's op verschillende momenten in de ontwikkeling van de paddenstoel tot expressie komen. "Dit betekent dus dat als genen worden geïdentificeerd die betrokken zijn bij paddenstoelvorming, we voortaan eerst moeten uitzoeken of de vaderlijke of de moederlijke kern actief is," aldus promovendus Thies Gehrmann van de TU Delft. De resultaten van het onderzoek zijn op 11 april gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.
Lees verder

Ruisdael Observatorium gaat Nederlandse atmosfeer modelleren met resolutie van 100 meter
Ruisdael Observatorium, certificaat, Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur, klimaatvoorspellingen, meetnetwerk, lokale weer, klimaat, luchtkwaliteit
Lees verder

TU Delft in drie projecten van de Nationale Roadmap
De TU Delft neemt deel aan drie projecten uit de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur. Het gaat om het meten van veranderingen in de atmosfeer door het Ruisdael Observatorium (waarbij de TU Delft penvoerder is); EPOS-NL, over de Europese infrastructuur voor geologische wetenschappen, gevaren en hulpbronnen en ten derde NEMI, over de Nederlandse Elektronenmicroscopie-infrastructuur.
Lees verder