Als student of leerling op de middelbare of basisschool loop je tegen veel dingen aan. Druk van je ouders en leraren, combinatie van studie of school en een sociaal leven en motivatieproblemen. Het kan moeilijk zijn om een actieve houding te blijven hanteren en om jezelf telkens te blijven pushen om het goed te doen. Coaching onderwijs is dan misschien iets wat je zou kunnen helpen. Maar wat is coaching in het onderwijs nou precies, en welk soort coach is meer in opkomst?
Wat is een onderwijs coach?
Coaches zijn er in verschillende soorten. Bij een typische coach in het onderwijs denkt men vaak aan een soort bijles. Didactisch coachen is een manier van coaching die tegenwoordig meer in opkomst is.
Net als een sportcoach werkt een didactisch coach meestal aan strategieën om kinderen te helpen slagen. Hij of zij heeft verschillende manieren om kinderen te helpen een meer georganiseerde aanpak van leren en schoolwerk te ontwikkelen. Ze kunnen zich ook richten op strategieën om kinderen te helpen motiveren. Didactisch coaching kan nuttig zijn voor leerlingen die bepaalde vaardigheden bezitten, maar niet over de motivatie, organisatie of strategieën beschikken om die vaardigheden toe te passen.
Zeer nuttig
Coaching kan ook nuttig zijn voor leerlingen of studenten die hulp nodig hebben om geconcentreerd te blijven, zoals kinderen met ADHD. Scholieren die goede studiegewoonten moeten aanleren, kunnen baat hebben bij een organisatiecoach. Oudere studenten of leerlingen die hulp nodig hebben bij het stellen van prioriteiten, bij het bij de les blijven, of zelfs bij de voorbereiding voor belangrijke tentamens of projecten, kunnen ook baat hebben bij een didactisch coach. Het is voor veel leerlingen en studenten fijner om met een didactisch coach te werken omdat ze de regie zelf in handen houden.
Een didactisch coach doet dit met een verscheidenheid aan manieren. Vaak is het wel van belang om te student/leerling goed te leren kennen, er achter komen wat hem of haar drijft en wat wel en wat niet werkt. Het is dus goed om veel uit te proberen, de ene student is de andere niet.
Voor meer tips voor het onderwijs en meer, klik hier
Geef een reactie