woensdag 4 december 2019

Slob: regering oordeelt niet over stereotypering lesboeken

Slob: regering oordeelt niet over stereotypering lesboeken
Volgens onderwijsminister Arie Slob oordeelt de regering niet over de inhoud van leermiddelen. Dit meldt hij in antwoord op Kamervragen van de PvdA over stereotypering in lesboeken.
Lees verder

Sandra Beuving nieuw lid Raad van Bestuur Koninklijke Kentalis
Sandra Beuving (44) treedt per 1 maart 2020 toe tot de Raad van Bestuur. Samen met voorzitter Oscar Dekker zal zij sturing geven aan de verdere ontwikkeling van Koninklijke Kentalis.  Dit meldt Koninklijke Kentalis.
Lees verder

Emoties voeren boventoon in debat over kinderopvangtoeslagaffaire
Emoties voeren de boventoon in een debat van de Tweede Kamer met staatssecretaris Menno Snel (Financiën) over de kinderopvangtoeslagaffaire. Kamerleden hebben nog veel vragen voor de bewindsman, maar uiten ook vooral hun medeleven met de ouders die gedupeerd zijn door de fiscus.
Lees verder

Internationale school, woningen en horeca in oud-hoofdkantoor ING
Het voormalige hoofdkantoor van ING is volledig van eigenaar gewisseld. In juni kocht de gemeente al drie torens van het 'Zandkasteel' in Amsterdam-Zuidoost. Hierin komt een internationale school. De overige zeven torens zijn nu ook van de hand gedaan. Dit melden ANP en het Parool.
Lees verder

Subsidieregeling voor culturele projecten in de streektaal
De 'Proeftuin Meertaligheid' krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 110.000 euro voor cultuurprojecten in de streektaal, waarin wordt samengewerkt tussen meerdere provincies. De proeftuin is een onderdeel van het programma We the North, een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van...
Lees verder

Menno Snel door het stof vanwege kinderopvangtoeslagaffaire
"De overheid heeft hier een grens opgezocht en is daaroverheen gegaan." Met die woorden ging staatssecretaris Menno Snel opnieuw door het stof vanwege het handelen van zijn Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire.
Lees verder