maandag 9 december 2019

Radboud Universiteit vijf keer in korte tijd slachtoffer van DDoS-aanvallen

Radboud Universiteit vijf keer in korte tijd slachtoffer van DDoS-aanvallen
De Radboud Universiteit is tussen 27 november en 7 december vijf keer slachtoffer geworden van een DDoS-aanval. Hierbij was het netwerk circa een uur lang slecht bereikbaar voor medewerkers en studenten. Tijdens één cyberaanval moest een tentamen geannuleerd worden. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder

Bijna 1 op de 5 kinderen fietst niet veilig naar school
In bijna twintig procent van de Nederlandse gemeenten voelt het voor kinderen niet veilig om naar school te fietsen. Die conclusie trekt de Fietsersbond na een eerste analyse van de publieksenquête voor de verkiezing van Fietsstad 2020. Dit meldt de Fietsersbond.
Lees verder

Vijftiende seizoen van kennisquiz De slimste mens vanaf 23 december te zien
Josje Huisman gaat haar algemene kennis nogmaals testen op televisie. De voormalig K3-zangeres is een van de deelnemers aan het vijftiende seizoen van De slimste mens, maakte KRO-NCRV maandag bekend.
Lees verder

Minister van Engelshoven bezoekt Maastricht en Eindhoven vandaag
Minister van Engelshoven ging vanmorgen op de Universiteit Maastricht in gesprek met studenten en docenten over verschillende onderwerpen. Ze sprak onder meer over studentenwelzijn en de werkdruk onder docenten. Vanmiddag brengt de minister een bezoek aan Fontys Hogeschool Eindhoven. Daar gaat zij...
Lees verder

20 januari: uitreiking predicaat Excellente School
Op 20 januari 2020 wordt op feestelijke wijze bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School ontvangen, dat geldig is van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. Dit meldt de Inspectie van het Onderwijs.
Lees verder

WOinActie doet aangifte wegens hoge werkdruk en overwerken
De actiegroep WOinActie gaat aangifte doen bij de Arbeidsinspectie. Ze zijn van mening dat hun personeel werkzaamheden onvoldoende kan verrichten door de hoge werkdruk. Meer dan tweehonderd medewerkers die vaak moeten overwerken hebben inmiddels een aangifteformulier ingevuld. Dit meldt het AD.
Lees verder