donderdag 5 december 2019

Menno Snel door het stof vanwege kinderopvangtoeslagaffaire

Menno Snel door het stof vanwege kinderopvangtoeslagaffaire
"De overheid heeft hier een grens opgezocht en is daaroverheen gegaan." Met die woorden ging staatssecretaris Menno Snel opnieuw door het stof vanwege het handelen van zijn Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire.
Lees verder

Rondetafelgesprek over praktijkonderwijs
De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt op donderdag 12 december 2019 van 10.15 tot 12.30 uur een rondetafelgesprek over het praktijkonderwijs. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Snel overleeft motie van wantrouwen na zwaar debat toeslagenaffaire
Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft een motie van wantrouwen overleefd. Een deel van de oppositie wilde de bewindsman wegsturen vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire, maar door de steun van de coalitie en van de oppositiepartijen GroenLinks en SGP kan hij aanblijven.
Lees verder

Onderzoek Generation R van Erasmus MC krijgt extra geld
Minister Hugo de Jonge stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor het onderzoek Generation R van het Erasmus MC. De Jonge ontvangt vandaag het eerste exemplaar van het boek 'Gezond Opgroeien. Van een kwetsbare naar een Kansrijke Start' met daarin de resultaten van 15 jaar onderzoek naar de groei,...
Lees verder

Grenzen van kunst en wetenschap verleggen met biokunst en biodesign
Kunstenaars of ontwerpers met interesse in de biowetenschappen kunnen voorstellen indienen voor de Bio Art & Design Award 2020 (BAD Award). Dit is een unieke competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biokunst en biodesign de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. Dit meldt ZonMw.
Lees verder

Bestellijst drugs in brievenbus studentenhuis levert taakstraf op
Een bijzondere ontdekking in een studentenhuis in Tilburg. Daar viel in januari een bestellijstje in de brievenbus, met een telefoonnummer eronder. Zo'n lijst kregen ze vaker, maar meestal ging het om shoarma. Nu stond er drugs op. De verantwoordelijken kregen donderdag bij de rechtbank in Breda...
Lees verder