woensdag 11 december 2019

MBO Raad zoekt nieuwe voorzitter

MBO Raad zoekt nieuwe voorzitter
Nu de huidige voorzitter van de MBO Raad, Ton Heerts, het burgemeesterschap van Apeldoorn heeft aanvaard, zoekt de MBO Raad een nieuwe voorzitter. Zij of hij is hèt gezicht van de sector en zet zich onder meer in om het mbo in Nederland te versterken en positioneren. Dit meldt de MBO Raad.
Lees verder

Lerarenopleidingen richten zich op meer flexibilisering en maatwerk
Gisteren is de strategische agenda  "Samen toekomstbestendige leraren opleiden" aangeboden aan minister Van Engelshoven. De agenda omvat drie kernambities waar de hogescholen de komende jaren aan gaan werken, om onder andere te zorgen voor voldoende leraren voor de klas. Dit meldt Vereniging...
Lees verder

De Jonge Akademie voegt tien nieuwe leden toe
De Jonge Akademie krijgt tien nieuwe leden. Het zijn onderzoekers uit verschillende disciplines die zich wetenschappelijk hebben bewezen, en minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. Zij worden officieel als lid geïnstalleerd op 23 maart 2020. Dit meldt De Jonge Akademie
Lees verder

Publicaties datamanipulerende docent gecontroleerd door Universiteit Leiden
De voormalige universitair docent van de Universiteit Leiden die de wetenschappelijke integriteit zou hebben geschonden, blijkt de Italiaanse Lorenza Colzato te zijn. Zij zou onder andere bloed hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder de hiervoor vereiste toestemming. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Ombudsman op mensenrechtendag: 'Arbeidsbeperkten uit zicht overheid'
Mensen met een arbeidsbeperking kunnen steeds moeilijker de weg vinden naar overheidsinstellingen en verdwalen in een bestuurlijk doolhof. Dat zegt de Nationale ombudsman.
Lees verder

D66 wil Britse academici verleiden naar Nederland te komen
Wetenschappers die vanwege de brexit hun universiteit in het Verenigd Koninkrijk willen verlaten moeten worden verleid om zich in Nederland te vestigen. Daarvoor pleit D66. Hulp die nu al wordt geboden aan kenniswerkers van grote bedrijven, moeten ook voor deze wetenschappers beschikbaar komen.
Lees verder