donderdag 12 december 2019

Klimaatspijbelaar en plunderpuber in de race voor Woord van het Jaar 2019

Klimaatspijbelaar en plunderpuber in de race voor Woord van het Jaar 2019
Klimaatspijbelaar, plunderpuber en wiebelpensioen. Dat zijn enkele van de negentien woorden die Van Dale heeft genomineerd voor de verkiezing van Woord van het Jaar 2019. Vanaf dinsdag kan er worden gestemd, tot maandag 16 december 17.00 uur.
Lees verder

Snel: Kinderopvangtoeslagstukken zwartlakken was geen pesterijtje
Dat gedupeerden in de kinderopvangtoeslagaffaire stukken hebben ontvangen die grotendeels waren zwartgelakt, is "geen pesterijtje geweest", zegt staatssecretaris Menno Snel. Zijn ministerie heeft "juist zo ruimhartig mogelijk" gekeken naar de dossiers die gedupeerden hebben aangevraagd.
Lees verder

Drie denkers aan het woord over vrijheid van onderwijs op Onderwijsdialoog
Op 9 december vond een Onderwijsdialoog plaats in het Koningin Wilhelmina College (KWC) in Culemborg. De middag werd geleid door Janita Tabak en havo-leerling Jersey (18). Leerlingen gingen met elkaar in debat en drie denkers kwamen aan het woord over de vrijheid van onderwijs. Dit meldt de...
Lees verder

Basisonderwijs akkoord met cao, tweedaagse staking gaat 'absoluut door'
De bonden en werkgevers in het basisonderwijs hebben een cao-akkoord bereikt, maakte de Algemene Onderwijsbond bekend. De eerder aangekondigde tweedaagse staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaat volgens de bond echter "absoluut door". De reden hiervoor is dat er "nog steeds structurele...
Lees verder

Linkse oppositie steunt leraren in januaristaking
De linkse oppositie in de Tweede Kamer vindt het terecht dat leraren in het basisonderwijs meer gaan verdienen. Tegelijkertijd hameren PvdA en SP erop dat de nieuwe cao de problemen in het onderwijs niet oplost, en dat daarvoor blijvend hogere investeringen nodig zijn.
Lees verder

Steeds meer controle op school door bewakingscamera's
Steeds meer scholen maken gebruik van cameratoezicht, blijkt uit een rondgang van NOS Jeugdjournaal. Leerlingen kunnen door beveiligingscamera's worden gefilmd op bijvoorbeeld het schoolplein of in de kantine. Experts maken zich zorgen over de privacy van de leerlingen. Dit meldt NOS.
Lees verder