dinsdag 17 december 2019

Kansenongelijkheid onder de loep in NTR-serie 'Karim pakt zijn kans'

Kansenongelijkheid onder de loep in NTR-serie 'Karim pakt zijn kans'
Al jaren hebben we het in Nederland over kansenongelijkheid in het onderwijs. Ieder jaar weer zijn de conclusies van de onderwijsinspectie somber, er lijkt maar geen verbetering in te komen. In de 4-delige NTR serie Karim pakt zijn kans onderzoekt presentator Karim Amghar hoe het gesteld is met de...
Lees verder

Groenonderwijs.nl stopt aan het einde van het jaar
De website groenonderwijs.nl wordt voor het einde van 2019 opgeheven. Ook de websites hbogroen.nl en levenlanggroenonderwijs.nl houden op te bestaan. Dit meldt Groenpact.
Lees verder

Nuffic wordt gewaardeerd met een rapportcijfer van 7,6
Relaties uit alle onderwijssectoren waarderen Nuffic met gemiddeld een 7,6. Twee jaar geleden was dit nog een 7,3. Dit blijkt uit onderzoek onder 829 medewerkers van onderwijsinstellingen op alle niveaus. Dit meldt Nuffic.
Lees verder

AOb noemt noodplannen lerarentekort 'pleisters plakken op veel te grote wond'
Begin volgend jaar komen er noodplannen voor de vijf grootste gemeenten om het lerarentekort intensiever te gaan pakken, werd gisteren bekend. De Algemene Onderwijsbond noemt de plannen een wassen neus. "Het blijft bij pleisters plakken op een veel te grote wond." Dit meldt de AOb.
Lees verder

Vanaf januari geen alles-of-niets-aanpak kinderopvangtoeslag meer
Toeslagen gaat vanaf 1 januari 2020 anders om met ouders die de kosten van de kinderopvangtoeslag nog niet volledig hebben betaald. Hoeveel geld zij dan nog moeten betalen zal voortaan proportioneel worden vastgesteld, in plaats van de huidige alles-of-niets-aanpak. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

2020 laatste jaar voor CvB-voorzitter Henk Pijlman bij Hanzehogeschool
Op 1 september 2020 neemt Henk Pijlman na 20 jaar afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zette de student steeds meer centraal, wat als een rode draad door zijn loopbaan aan de Hanzehogeschool liep. Dit meldt Hanzehogeschool.
Lees verder