donderdag 5 december 2019

Internationale school, woningen en horeca in oud-hoofdkantoor ING

Internationale school, woningen en horeca in oud-hoofdkantoor ING
Het voormalige hoofdkantoor van ING is volledig van eigenaar gewisseld. In juni kocht de gemeente al drie torens van het 'Zandkasteel' in Amsterdam-Zuidoost. Hierin komt een internationale school. De overige zeven torens zijn nu ook van de hand gedaan. Dit melden ANP en het Parool.
Lees verder

Subsidieregeling voor culturele projecten in de streektaal
De 'Proeftuin Meertaligheid' krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 110.000 euro voor cultuurprojecten in de streektaal, waarin wordt samengewerkt tussen meerdere provincies. De proeftuin is een onderdeel van het programma We the North, een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van...
Lees verder

Menno Snel door het stof vanwege kinderopvangtoeslagaffaire
"De overheid heeft hier een grens opgezocht en is daaroverheen gegaan." Met die woorden ging staatssecretaris Menno Snel opnieuw door het stof vanwege het handelen van zijn Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire.
Lees verder

Rondetafelgesprek over praktijkonderwijs
De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap houdt op donderdag 12 december 2019 van 10.15 tot 12.30 uur een rondetafelgesprek over het praktijkonderwijs. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Snel overleeft motie van wantrouwen na zwaar debat toeslagenaffaire
Staatssecretaris Menno Snel (Financiƫn) heeft een motie van wantrouwen overleefd. Een deel van de oppositie wilde de bewindsman wegsturen vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire, maar door de steun van de coalitie en van de oppositiepartijen GroenLinks en SGP kan hij aanblijven.
Lees verder

Onderzoek Generation R van Erasmus MC krijgt extra geld
Minister Hugo de Jonge stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor het onderzoek Generation R van het Erasmus MC. De Jonge ontvangt vandaag het eerste exemplaar van het boek 'Gezond Opgroeien. Van een kwetsbare naar een Kansrijke Start' met daarin de resultaten van 15 jaar onderzoek naar de groei,...
Lees verder