woensdag 11 december 2019

De Jonge Akademie voegt tien nieuwe leden toe

De Jonge Akademie voegt tien nieuwe leden toe
De Jonge Akademie krijgt tien nieuwe leden. Het zijn onderzoekers uit verschillende disciplines die zich wetenschappelijk hebben bewezen, en minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. Zij worden officieel als lid geïnstalleerd op 23 maart 2020. Dit meldt De Jonge Akademie
Lees verder

Publicaties datamanipulerende docent gecontroleerd door Universiteit Leiden
De voormalige universitair docent van de Universiteit Leiden die de wetenschappelijke integriteit zou hebben geschonden, blijkt de Italiaanse Lorenza Colzato te zijn. Zij zou onder andere bloed hebben laten afnemen bij proefpersonen zonder de hiervoor vereiste toestemming. Dit meldt NU.nl.
Lees verder

Ombudsman op mensenrechtendag: 'Arbeidsbeperkten uit zicht overheid'
Mensen met een arbeidsbeperking kunnen steeds moeilijker de weg vinden naar overheidsinstellingen en verdwalen in een bestuurlijk doolhof. Dat zegt de Nationale ombudsman.
Lees verder

D66 wil Britse academici verleiden naar Nederland te komen
Wetenschappers die vanwege de brexit hun universiteit in het Verenigd Koninkrijk willen verlaten moeten worden verleid om zich in Nederland te vestigen. Daarvoor pleit D66. Hulp die nu al wordt geboden aan kenniswerkers van grote bedrijven, moeten ook voor deze wetenschappers beschikbaar komen.
Lees verder

Uitspraak over doodsteken Amerikaanse studente Sarah Papenheim
De 24-jarige Joël S. hoort woensdag hoe de rechtbank in Rotterdam over hem oordeelt na het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Hij heeft bekend dat hij zijn 21-jarige huisgenote doodstak in het studentenhuis in Rotterdam op 12 december vorig jaar. Hij zei dat hij er zich niks...
Lees verder

Tweede Kamer voelt er vooralsnog niets voor lachgas als roesmiddel te verbieden
De Tweede Kamer voelt er vooralsnog niets voor lachgas als roesmiddel te verbieden. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) loopt te hard van stapel, vinden regeringspartijen VVD en D66 en een flink deel van de oppositie.
Lees verder