dinsdag 17 december 2019

AOb noemt noodplannen lerarentekort 'pleisters plakken op veel te grote wond'

AOb noemt noodplannen lerarentekort 'pleisters plakken op veel te grote wond'
Begin volgend jaar komen er noodplannen voor de vijf grootste gemeenten om het lerarentekort intensiever te gaan pakken, werd gisteren bekend. De Algemene Onderwijsbond noemt de plannen een wassen neus. "Het blijft bij pleisters plakken op een veel te grote wond." Dit meldt de AOb.
Lees verder

Vanaf januari geen alles-of-niets-aanpak kinderopvangtoeslag meer
Toeslagen gaat vanaf 1 januari 2020 anders om met ouders die de kosten van de kinderopvangtoeslag nog niet volledig hebben betaald. Hoeveel geld zij dan nog moeten betalen zal voortaan proportioneel worden vastgesteld, in plaats van de huidige alles-of-niets-aanpak. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

2020 laatste jaar voor CvB-voorzitter Henk Pijlman bij Hanzehogeschool
Op 1 september 2020 neemt Henk Pijlman na 20 jaar afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Hij zette de student steeds meer centraal, wat als een rode draad door zijn loopbaan aan de Hanzehogeschool liep. Dit meldt Hanzehogeschool.
Lees verder

Docent neemt ontslag na schorsing door school om ontuchtveroordeling
Het Fortes Lyceum in Gorinchem heeft een wiskundeleraar geschorst vanwege een veroordeling in Frankrijk voor het betasten van een tienjarige jongen. De docent heeft inmiddels zelf ontslag genomen. Dit meldt Brabants Dagblad.
Lees verder

Sociaal-Wetenschappelijke Raad heeft per 1 januari 2020 nieuw bestuur
De Sociaal-Wetenschappelijke Raad (SWR) heeft per 1 januari 2020 dertien nieuwe leden en een nieuw bestuur. De nieuwe voorzitter is Tanja van der Lippe. Zij is daarmee ook de nieuwe vicevoorzitter van Domein Gedrags-, Maatschappij- en Rechtswetenschappen. Bas van Bavel is de nieuwe vicevoorzitter...
Lees verder

Chocopasta voor baby's meest misleidende product, aldus foodwatch
De Kleine Keuken krijgt dit jaar het Gouden Windei uitgereikt voor het meest misleidende product van het jaar: chocopasta voor baby's. Voedselwaakhond foodwatch vindt het vooral storend dat de pasta al voor baby's vanaf acht maanden zou zijn. De overgang van moedermelk naar chocopasta met suiker en...
Lees verder