vrijdag 6 december 2019

8 april 2020: Onderwijsconferentie ‘Met alle respect!’

8 april 2020: Onderwijsconferentie 'Met alle respect!'
Op woensdag 8 april 2020 organiseert Stichting School & Veiligheid de vijfde editie van de onderwijsconferentie Met Alle Respect!. Een plek voor onderwijsprofessionals (po, vo en mbo) voor inspiratie, oefening en verdieping rondom sociale veiligheid in het onderwijs. Met prikkelende...
Lees verder

Subsidie voor vrouwelijke topwetenschappers blijft op de plank
Universiteiten laten subsidies liggen die bedoeld zijn om veelbelovende vrouwelijke wetenschappers te ondersteunen. Uit een enquête van de Volkskrant onder tweehonderd vrouwelijke wetenschappers blijkt dat de instellingen in de afgelopen zes jaar zeker 2 miljoen euro onbenut hebben gelaten.
Lees verder

Tv-programma Boeken krijgt Groenman-taalprijs van Stichting LOUT
De tweejaarlijkse Groenman-taalprijs gaat naar het tv-programma Boeken van de VPRO. De prijs wordt door Stichting LOUT (Let Op Uw Taal) toegekend aan "een mediapersoonlijkheid in Nederland of Vlaanderen die zich onderscheidt door een juist en creatief gebruik van het Nederlands".
Lees verder

Rookruimtes in scholen mogelijk jaar eerder dicht
Rookruimtes in openbare gebouwen en bij bedrijven moeten eerder sluiten. Die in openbare gebouwen en in bijvoorbeeld ziekenhuizen en scholen moeten al in 2021 dicht, die in het bedrijfsleven een jaar later, bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.
Lees verder

HAN moet oud-student 40.000 euro betalen voor gebrek aan stageplekken
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is verantwoordelijk voor de studievertraging van een oud-student en moet daarvoor 40.000 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank Gelderland bepaald. Dit meldt de Gelderlander.
Lees verder

Leerlingen speciaal onderwijs vaak te vroeg van school gestuurd
Zeer moeilijk lerende jongeren moeten vaak op hun achttiende of zelfs zestiende van school, terwijl ze wettelijk tot hun twintigste recht hebben op onderwijs. Financiële overwegingen spelen daarbij een rol. Dit blijkt uit onderzoek van Reporter Radio. Dit meldt NRC.
Lees verder