vrijdag 22 november 2019

WHO: jongeren tussen 11 en 17 jaar bewegen te weinig

WHO: jongeren tussen 11 en 17 jaar bewegen te weinig
Vier van de vijf jongeren wereldwijd beweegt dermate weinig dat het schadelijk is voor hun gezondheid, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) in een rapport. Met name vrouwen moeten volgens het rapport meer bewegen.
Lees verder

'Participatiewet pakt ook niet goed uit voor blinden en slechtzienden'
Zorginstelling Bartiméus kan zich vinden in het harde oordeel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat de Participatiewet nauwelijks meer banen heeft opgeleverd voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook niet voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dit meldt Bartiméus.
Lees verder

SP vindt voorstel vrouwenquotum 'interessant'
De SP wijst het nieuwe voorstel voor een vrouwenquotum in het bedrijfsleven niet direct af. "We vinden het een interessant voorstel", zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. De kans dat zijn fractie de motie volgende week gaat steunen is "fiftyfifty".
Lees verder

RVDK publiceert magazine in kader van Week tegen de Kindermishandeling
Vandaag is het de laatste dag van de Week tegen de Kindermishandeling, met als thema: leren van elkaar. In het kader van deze week publiceert de Raad voor de Kinderbescherming een nieuw magazine met verschillende artikelen over kindermishandeling en seksueel misbruik. Dit meldt RvdK.
Lees verder

Tilburg University ontwikkelt TrusTee: 's werelds meest betrouwbare robot
Tilburg University gaat de meest betrouwbare robot en kunstmatige intelligentie ontwikkelen. Een robot waarin technologie wordt toegepast die zo goed mogelijk in lijn is met de menselijke waarden. Een robot die rekening houdt met wat goed is voor het individu, de maatschappij en onze planeet. dit...
Lees verder

'Slim met schoolafval' ondersteunt scholen bij circulair inkopen
Rijkswaterstaat heeft een nieuwe tool ontwikkeld die scholen helpt bij het afsluiten van duurzame afvalcontracten. Inkopers worden stap voor stap begeleid door het inkoopproces, zodat restafval tot een minimum wordt beperkt en waardevolle afvalstromen een nieuw leven krijgen. Dit meldt...
Lees verder