maandag 25 november 2019

Week 47: 30 jaar Kinderrechten en wervingscampagne docenten

Week 47: 30 jaar Kinderrechten en wervingscampagne docenten
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Deze week was het de Week van de Kindermishandeling, bestond het Kinderrechtenverdrag 30 jaar en startte Stichting Trainee de...
Lees verder

'Navigatiesystemen moeten scholen mijden'
Navigatiesystemen moeten scholen uit hun routes bannen. Dit voorstel doet Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) maandag in de Tweede Kamer.
Lees verder

CU-leden willen geesteswetenschappen sparen
De leden van de ChristenUnie willen dat het kabinet voorlopig geen geld van de geesteswetenschappen naar bèta-technische opleidingen overhevelt. Een motie van die strekking werd zaterdag op het partijcongres tegen de zin van het partijbestuur aangenomen.
Lees verder

Kabinet eens over extraatjes in begroting
Het kabinet heeft de eindejaars-update van de begroting klaar, en die bevat een flink aantal extraatjes. Vooral voor det onderwijs, de stikstofcrisis en de strijd tegen ondermijnende misdaadbendes trekt het kabinet de portemonnee.
Lees verder

Weigering van docenten kan botsen met mensenrechten
In het bijzonder onderwijs bestaat de optie om bepaalde docenten te weigeren. Dit kan botsen met de mensenrechten. Dat concludeert Niels Rijke van de Universiteit Utrecht in zijn promotieonderzoek over identiteitsgebonden benoemingsbeleid. Dit meldt de Universiteit Utrecht.
Lees verder

VVD pleit voor meer verplichte gymnastieklessen
VVD-raadslid Chris van der Helm pleit voor meer verplichte gymlessen, omdat dit zowel goed is voor de gezondheid van leerlingen, maar ook docenten de mogelijkheid geeft de werkdruk te verlagen. Dit meldt het AD.
Lees verder