maandag 11 november 2019

UM en VSNU organiseren conferentie over internationalisering

UM en VSNU organiseren conferentie over internationalisering
Op 16 januari 2020 vindt de conferentie Internationalisering: Grenzeloos onderwijs als motor van de regio plaats. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Universiteit van Maastricht en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en richt zich op de verschillende ontwikkelingen rondom...
Lees verder

PO-Raad, Meestert! en LOBO starten alliantie 'Divers voor de Klas'
De PO-Raad, Meestert! en het Landelijk Overleg Lerarenopleidingen Basisonderwijs (LOBO) hebben samen de Alliantie 'Divers voor de Klas' opgericht. Doel is om lerarenteams meer en meer een afspiegeling te laten zijn van de diversiteit in de samenleving. Dit meldt PO-Raad.
Lees verder

VPRO ontwikkelt lespakketten naar aanleiding van serie 'In Europa'
Naar aanleiding van vijf thema's uit de serie 'In Europa – de geschiedenis op heterdaad betrapt' ontwikkelt de VPRO lespakketten voor het voorgezet onderwijs in binnen- en buitenland. Dit meldt de VPRO.
Lees verder

9 november 2019 is de Dag van de Franse taal
Op donderdag 14 november viert de Ronde Tafel Frans (RTF) de nationale Dag van de Franse taal. Doel van dit initiatief is om het economische en culturele belang van het Frans in Nederland te onderstrepen en de keuze voor het schoolvak Frans bevorderen door jongeren te interesseren voor de...
Lees verder

Loonbeslag en dwangverrekening tijdelijk gestopt bij kinderopvangtoeslag
De Belastingdienst zal de komende tijd geen beslag leggen op lonen en zal tevens geen dwangverrekening toepassen in twee situaties wat betreft het terugvorderen van kinderopvangtoeslag. Dit meldt de Belastingdienst.
Lees verder

Minder telefoongebruik op fiets, maar jongeren maken zich nog vaakst schuldig
Minder mensen gebruiken hun mobiele telefoon tijdens het fietsen sinds dit jaar een verbod is ingesteld. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 36 procent van de Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar al fietsend op zijn mobiel kijkt. Vorig jaar was dat ongeveer de helft (49 procent).
Lees verder