donderdag 14 november 2019

Taalontwikkelingscursus 'Voor jou en je kind' krijgt vervolg

Taalontwikkelingscursus 'Voor jou en je kind' krijgt vervolg
De pilot 'de Bibliotheek op school' en de oudercursus 'Voor jou en je kind!' krijgt een vervolg. De cursus biedt ondersteuning aan ouders bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind. Dit meldt de Bibliotheek op school.
Lees verder

Laatste aftrap van leescampagne De Weddenschap in Den Haag
Morgen vindt de laatste aftrap plaats van De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo. BN'er Gerson Main is dan bij het Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Dit meldt Tel Mee met Taal.
Lees verder

Minister Slob maakt zich zorgen over financiële reserves onderwijs
Minister Slob maakt zich zorgen om toenemende reserves in het onderwijs. Hij geeft aan dit vooral bij samenwerkingsverbanden een zorgelijke ontwikkeling vinden. Geld bedoeld voor het onderwijs, moet zo veel mogelijk in de klas terecht komen, stelt hij. Dit laat hij weten in antwoord op Kamervragen...
Lees verder

Leerlingen op internationale school hebben schoolhond Pixie
Dieren worden steeds vaker ingezet op school, als leeshond, tegen overprikkeling of voor gepeste kinderen. Zo heeft de internationale school Amity in Amstelveen hond Pixie. Volgens Judith Meijer van Amity is een schoolhond heel gebruikelijk op scholen in het Verenigd Koninkrijk. Dit meldt RTVA.
Lees verder

Till bekleedt eerste leerstoel voor Muziektheater en Opera in Nederland
Nicholas Till, internationaal hoogleraar Operastudies, bekleedt per november 2019 de eerste leerstoel voor Muziektheater en Opera in Nederland. Till combineert de leerstoel aan de UvA met zijn hoogleraarschap aan de University of Sussex. Dit meldt de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder

Donner adviseert fiscus over toeslagenaffaire
Voormalig minister Piet Hein Donner brengt donderdag zijn rapport uit over de gang van zaken in de beruchte kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst. Ook geeft Donner advies over een mogelijke compensatie voor de gedupeerde ouders.
Lees verder