vrijdag 22 november 2019

Slob wil bemiddelaar voor onderwijs-cao

Slob wil bemiddelaar voor onderwijs-cao
Een bemiddelaar moet de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor leraren in het basisonderwijs vlot trekken. Verantwoordelijk minister Arie Slob stelt voor dat de vakbonden en werkgevers met een bemiddelaar komen "die kan rekenen op wederzijds vertrouwen".
Lees verder

Vooral hoogopgeleiden vanuit werk naar pensioen
Niet iedereen gaat vanuit betaald werk met pensioen. Laagopgeleide mannen hebben vaker dan hoogopgeleide een uitkering als voornaamste inkomstenbron in het jaar voor hun pensionering. Laagopgeleide vrouwen gaan vaker met pensioen vanuit een situatie waarin ze geen eigen inkomen hebben, noch uit...
Lees verder

Twee wetenschappers winnen For Women in Science Awards
Lisa Becking en Sandra Khor Manickam -  twee vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences – hebben een beurs ter waarde van 25.000 euro in ontvangst mogen nemen om een semester bij het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) in Amsterdam te verblijven. De Nederlandse...
Lees verder

WHO: jongeren tussen 11 en 17 jaar bewegen te weinig
Vier van de vijf jongeren wereldwijd beweegt dermate weinig dat het schadelijk is voor hun gezondheid, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) in een rapport. Met name vrouwen moeten volgens het rapport meer bewegen.
Lees verder

'Participatiewet pakt ook niet goed uit voor blinden en slechtzienden'
Zorginstelling Bartiméus kan zich vinden in het harde oordeel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat de Participatiewet nauwelijks meer banen heeft opgeleverd voor mensen met een arbeidsbeperking. Ook niet voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dit meldt Bartiméus.
Lees verder

SP vindt voorstel vrouwenquotum 'interessant'
De SP wijst het nieuwe voorstel voor een vrouwenquotum in het bedrijfsleven niet direct af. "We vinden het een interessant voorstel", zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. De kans dat zijn fractie de motie volgende week gaat steunen is "fiftyfifty".
Lees verder