donderdag 14 november 2019

Pabo Kennisdeeldag: gevolgen Curriculum.nu voor lerarenopleidingen

Pabo Kennisdeeldag: gevolgen Curriculum.nu voor lerarenopleidingen
Op woensdag 4 december vindt de landelijke Pabo Kennisdeeldag plaats. Deze dag is bedoeld voor opleidingsdocenten die lesgeven in de vakken die gekoppeld zijn aan de zogenaamde kennisbases, maar ook voor managers van pabo's, vertegenwoordigers vanuit de PO-Raad en betrokkenen van het ministerie van...
Lees verder

Meer ruimte voor diversiteit, erkenning en waardering van wetenschappers
Een wetenschapper kan op vele vlakken excelleren, maar wordt tot op heden vooral beoordeeld op onderzoeksprestaties. De kennisinstellingen en onderzoeksfinanciers willen voortaan zowel in loopbaanbeleid als subsidievoorwaarden breder kijken naar de kennis en kunde van wetenschappers. Dit meldt NWO.
Lees verder

En toen werd alles anders...
Ik heb erg getwijfeld of ik deze blog wel moest schrijven, want ik wil niet over mijzelf schrijven, wil juist de "pareltjes" van het speciaal onderwijs met jullie delen. Ik wil laten zien hoe geweldig de ZML doelgroep is door jullie te vertellen over de mooie, leuke, lieve, grappige en ontroerende...
Lees verder

Kan het basisonderwijs toe met minder lesuren?
De Tweede Kamer heeft een motie van CDA en VVD aangenomen die de Onderwijsraad opdracht geeft om te onderzoeken of het aantal lesuren in het primair onderwijs omlaag kan. Hiermee zouden de werkdruk en het lerarentekort mogelijk verminderd kunnen worden. Dit meldt de PO-Raad.
Lees verder

Taalontwikkelingscursus 'Voor jou en je kind' krijgt vervolg
De pilot 'de Bibliotheek op school' en de oudercursus 'Voor jou en je kind!' krijgt een vervolg. De cursus biedt ondersteuning aan ouders bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind. Dit meldt de Bibliotheek op school.
Lees verder

Laatste aftrap van leescampagne De Weddenschap in Den Haag
Morgen vindt de laatste aftrap plaats van De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo. BN'er Gerson Main is dan bij het Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Dit meldt Tel Mee met Taal.
Lees verder