woensdag 13 november 2019

Ouders mogen eigen belastingdossier inzien na protestactie

Ouders mogen eigen belastingdossier inzien na protestactie
Enkele tientallen ouders die kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen, hebben maandag actie gevoerd bij het belastingkantoor in Rotterdam. De inzet: inzage in hun dossier. Dit meldt Trouw.
Lees verder

'Veel stereotiepe beelden in schoolboeken'
In Nederlandse schoolboeken komen veel stereotiepe beelden voor. Er staan veel minder vrouwelijke dan mannelijke personages in en ook relatief weinig personages met een niet-Westerse achtergrond. Dat concludeert Judi Mesman, hoogleraar maatschappelijke vraagstukken jeugd bij de Universiteit Leiden.
Lees verder

Collecteweek Gehandicapte Kind deze week van start
Duizenden vrijwilligers gaan deze week weer op pad om geld in te zamelen voor het kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit meldt het Gehandicapte Kind.
Lees verder

Studentenorganisatie ISO: stress onder studenten problematisch hoog
Vandaag blijkt uit een rapport van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) dat stress onder studenten een landelijk probleem is. De studentenorganisatie combineerde resultaten van 18 verschillende onderzoeken naar studentenwelzijn om beter zicht te krijgen op de omvang van het probleem....
Lees verder

Opleidingsinstituut LOI wordt door branchegenoot NCOI overgenomen
Opleidingsinstituut LOI, bekend van zijn thuisstudies, wordt overgenomen door branchegenoot NCOI. Die laatste partij hoopt met de overname extra kennis en ervaring in handen te krijgen. Voor de banen van de 370 LOI-medewerkers heeft de deal geen gevolgen.
Lees verder

Kinderen aan de groente en vis
Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat een groot gedeelte van de 12-jarigen kennis heeft van gezonde voeding. Toch brengen zij dit niet dagelijks in de praktijk. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan negentig procent van de kinderen uit groep acht de schijf van vijf kent, terwijl meer dan...
Lees verder