maandag 4 november 2019

Onderwijsstaking gaat wel, niet en toch weer wel door: een overzicht

Onderwijsstaking gaat wel, niet en toch weer wel door: een overzicht
Het onderwijs heeft een bewogen weekend achter de rug. Vrijdag liet de Algemene Onderwijsbond weten dat de aangekondigde staking van woensdag niet doorgaat omdat het kabinet over de brug is gekomen met 460 miljoen euro. Dit leidde tot grote protesten van leerkrachten op social media. Zondag werd...
Lees verder

Europa-correspondent De Gruyter spreekt Willem Witteveenlezing uit
De macht en de veerkracht van de Europese Unie als rechtsstaat is het thema van de vijfde Willem Witteveenlezing. Caroline de Gruyter, Europa-correspondent voor de NRC, zal deze uitspreken op donderdag 14 november aan Tilburg University. Dit meldt Tilburg University.
Lees verder

Minister Slob: staking zet geen streep door convenant
Dat het onderwijs woensdag toch gaat staken, betekent niet dat de afspraken met het kabinet over extra geld niet doorgaan. Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) "blijft staan voor onze afspraken" en zal die gewoon uitvoeren, zegt hij.
Lees verder

Nieuwe webinarserie voor schoolleiders in het primair onderwijs
In november brengt Jet-Net & TechNet in samenwerking met TechYourFuture een nieuwe webinarserie uit, speciaal voor schoolleiders in het primair onderwijs. De serie 'Organisatie van W&T-onderwijs' zoomt in op de organisatorische kant van starten met - en verankeren van - wetenschap...
Lees verder

Docent Frans winnaar van Groot Dictee der Nederlandse Taal
Niels de Jonge uit Leek is de winnaar geworden van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De docent Frans maakte slechts zes fouten in het dictee, voorgelezen door oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet. Dit meldt NPO Radio 1.
Lees verder

Amsterdamse musea voor 20e keer 's nachts open
Zaterdagavond en -nacht waren bijna zestig Amsterdamse musea open. Het was de twintigste editie van de Museumnacht in de hoofdstad.
Lees verder