donderdag 7 november 2019

Onderwijs zint op vervolgacties na staking

Onderwijs zint op vervolgacties na staking
De acties in het onderwijs gaan door. In welke vorm is nog onbekend, de Algemene Onderwijsbond (AOb) gaat zich daar de komende dagen en weken op beraden. "We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen. Het is duidelijk dat de actiebereidheid heel groot is, dus wij gaan door", zegt de woordvoerster...
Lees verder

Kamer debatteert over gezamenlijke verkiezingsbelofte voor onderwijs
De landelijke stakingsacties in het onderwijs domineren woensdag ook de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Een deel van de Kamer wil met een plechtige verkiezingsbelofte het onderwijs geruststellen en er zo voor zorgen dat scholen vast lonen durven te verhogen. Maar het...
Lees verder

In ROBIN bepaal jij het verloop van de film vanuit wetenschappelijk dilemma's
De eerste Nederlandse interactieve animatiefilm, ROBIN: een interactief levensverhaal, is vanaf vandaag gratis online beschikbaar via www.robindefilm.nl. Als kijker van de film beïnvloed je het leven van Robin met de keuzes die je maakt: hoe ver wil jij gaan met de wetenschap? Dit meldt NWO.
Lees verder

Overgrote deel van de artsen in Nederland opgeleid
Nederland heeft met 2 procent een relatief laag aandeel artsen met een buitenlands diploma. Veel andere landen hebben een groter aandeel in het buitenland opgeleide artsen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de OESO-publicatie Health at a glance 2019. Dit meldt CBS.
Lees verder

De Reiskoffer als alternatief voor leerlingenvervoer speciaal onderwijs
Het taxivervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs kost een gemeente jaarlijks gemiddeld 3.000 euro per kind. Om daarop te besparen hebben inmiddels 16 gemeenten de hulp van De Reiskoffer ingeroepen. Dit meldt De Gelderlander.
Lees verder

School met vvto-keurmerk ziet vroeg vreemdetalenonderwijs verbeteren
Kost het vvto-keurmerk veel tijd, of draagt het vooral bij aan de kwaliteit? Scholen die zo'n keurmerk voor vroeg vreemdetalenonderwijs hebben, zijn tevreden. Scholen die geen certificeringstraject hebben doorlopen, zien het keurmerk eerder als een belasting dan als een kans. Dit meldt Nuffic.
Lees verder