dinsdag 26 november 2019

Middelbare scholieren geven les op Zwolse basisschool door lerarentekort

Middelbare scholieren geven les op Zwolse basisschool door lerarentekort
Op basisschool De Octopus in Zwolle krijgen kinderen wekelijks les van middelbare scholieren door een tekort aan leraren. De scholieren staan een keer per week een uur voor de klas. Dit meldt RTV Oost.
Lees verder

Maaslandcollege in Oss schakelde politie in om 14-jarige jongen met 900 euro
Op het Maaslandcollege in Oss is afgelopen donderdag de politie ingeschakeld omdat een jongen van 14 jaar oud 900 euro bij zich had en niet kon uitleggen waar dat geld vandaan kwam. Ook had de jongen dure spullen bij zich, waaronder de nieuwste iPhone en een Apple Watch. Ivo Vis, de rector van de...
Lees verder

Kamer eist achtergehouden documenten kinderopvangtoeslag alsnog op
De Tweede Kamer eist documenten op van de Belastingdienst waaruit zou blijken dat de fiscus besefte in meer zaken toeslagontvangers te hard aan te pakken. Onder andere regeringspartijen CDA en VVD en oppositiepartijen SP en PvdA willen van staatssecretaris Menno Snel weten waarom hij de gevraagde...
Lees verder

Meldpunt stagemisbruik blijft langer open en wordt uitgebreid
De meldingen blijven komen op het meldpunt www.fnv.nl/stagemisbruik van FNV Zorg & Welzijn. Op dit moment staat de teller op 290 meldingen. Daarom heeft de vakbond besloten het meldpunt langer open te laten én uit te breiden voor de hele sector zorg & welzijn. Dit meldt FNV.
Lees verder

DUO genomineerd voor Big Brother Award vanwege privacyschendingen
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is een van de drie genomineerden voor de Big Brother Awards Expertprijs. Op 29 november wordt bekend of DUO door experts als de grootste privacyschender van 2019 bestempeld wordt. Dit meldt Bits of Freedom.
Lees verder

Potje voor begeleiding leerlingen vso en praktijkonderwijs aangevuld
Het lege subsidiepotje voor de begeleiding van leerlingen in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs (vso) naar hun eerste baan wordt verder aangevuld. Voor 2020 wordt 8,5 miljoen euro vrijgemaakt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder