donderdag 21 november 2019

MBO College Airport en KLM starten nieuw logistiek opleidingstraject

MBO College Airport en KLM starten nieuw logistiek opleidingstraject
MBO College Airport , onderdeel van het ROC van Amsterdam, en KLM zijn samen een nieuw opleidingstraject gestart voor medewerkers in de logistiek. Het gaat om een traject waarbij studenten in dienst komen bij KLM. De studenten volgen daarnaast lessen bij zowel MBO College Airport als op de...
Lees verder

Kamer spreekt over aanpassing kinderbijslag
De Kamer sprak op 19 november met staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de Verzamelwet SZW. Het debat spitste zich toe op een wijzigingsvoorstel van de coalitiepartijen over de kinderbijslagaanpassing. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Nieuwe handreiking over meertaligheid en ouderbetrokkenheid in onderwijs
Onder meer scholen, gemeenten en migrantenorganisaties kunnen vanaf nu gebruikmaken van een nieuwe handreiking, waarin wordt beschreven hoe ouders kunnen worden getraind om hun kinderen effectief te ondersteunen bij hun taalontwikkeling. Dit meldt de Vereniging Openbaar Onderwijs.
Lees verder

Oudste textielopleiding van Nederland viert 100-jarig bestaan
Het is precies 100 jaar geleden dat de eerste hogere textielopleiding van Nederland haar deuren opende in de textielstad Enschede. Nu, een eeuw later, is Fashion & Textile Technologies aan de hogeschool Saxion een toonaangevende textielopleiding van Nederland. Met ruim 600 studenten leidt...
Lees verder

Partijen vrezen kortingen op meer pensioenen
Oppositiepartijen in de Tweede Kamer vrezen dat volgend jaar bij meer pensioendeelnemers wordt gekort dan de gemelde 600.000. SP'er Bart van Kent spreekt over zeker 735.000 deelnemers aan pensioenfondsen. PVV'er Edgar Mulder sluit niet uit dat er voor 700.000 verlagingen dreigen.
Lees verder

Minister blij met steun CDA voor vrouwenquotum
Als de Tweede Kamer een vrouwenquotum voor de leiding van grote bedrijven steunt, gaat verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven meteen aan de slag. Ze is "blij" met de steun van het CDA, waardoor zich een meerderheid lijkt af te tekenen, zegt haar ministerie.
Lees verder