dinsdag 12 november 2019

LKCA: Haarlem wint BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2019

Haarlem wint BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2019
Op 4 november 2019 is de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019 uitgereikt aan Haarlem. Deze gemeente heeft zich, samen met Hart centrum voor cultuureducatie en –participatie en vele partners, het beste als Age Friendly Cultural City ontwikkeld.
Lees verder

Leerkrachten en kunstvakdocenten spreken zich uit over Curriculum.nu
In een brief aan minister Slob heeft het landelijk Strategisch Beraad Kunstonderwijs de conclusies gedeeld van een enquête van de kunstvakverenigingen onder leerkrachten en vakdocenten. In die enquête konden zij zich uitspreken over het werk van het ontwikkelteam Kunst & Cultuur voor Curriculum.nu.
Lees verder

Gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties voor het onderwijs
Via een pilot kunnen leraren in het PO, VO en MBO een jaar lang gratis toegang krijgen tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Aanleiding voor deze pilot is de roep vanuit het onderwijsveld om vrije toegang te krijgen tot wetenschappelijke publicaties.
Lees verder

Werk mee aan het trendrapport museumeducatie!
Het is al weer meer dan 10 jaar geleden dat het laatste trendrapport museumeducatie verscheen waarin werd teruggekeken op ontwikkelingen binnen het vakgebied. En te lezen viel welke toekomstverwachtingen er leefden. Het is dus hoog tijd voor een update. Wil jij de vragenlijst invullen?
Lees verder

Museum Catharijneconvent wint Museumeducatie Prijs 202
Het educatieproject Sint-Maarten Debat, een debatwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs over naastenliefde, pesten en discrminatie, heeft de hoofdprijs van € 45.000,- gewonnen. Voor de jury was het grote plezier bij de kinderen, een grote en brede betrokkenheid bij het...
Lees verder

Inclusief leiderschap in de culturele en creatieve sector: vier bijeenkomsten - reeks 2
Wegens succes: nieuwe data & nieuwe sprekers! Leidinggeven aan een culturele of creatieve organisatie is niet alleen keihard werken aan een mooi product. Je werkt ook aan een flexibele, hartelijke en uitnodigende organisatie. Je wilt van betekenis zijn voor zoveel mogelijk verschillende mensen. In...
Lees verder