woensdag 6 november 2019

'Kansengelijkheid neemt af door toename privéscholen'

'Kansengelijkheid neemt af door toename privéscholen'
Het aantal particuliere scholen neemt in rap tempo toe. In drie jaar tijd steeg het aantal van 35 scholen in 2015 naar 60 scholen in 2018. Volgens onderwijsdeskundigen werkt dit kansenongelijkheid in de hand. Dit meldt NOS.
Lees verder

Nieuwe KNAW Early Career Awards voor twaalf jonge onderzoekers
Twaalf jonge onderzoekers krijgen een Early Career Award van de KNAW. De prijs, een bedrag van 15.000 euro en een kunstwerk, is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën verder te ontwikkelen. Het...
Lees verder

Ruim een derde meer leden voor Leraren In Actie
Onderwijsvakbond Leraren In Actie (LIA) heeft in anderhalve dag tijd ruim 600 nieuwe leden erbij gekregen. Aanleiding is de chaotische koerswijziging van de Algemene Onderwijsbond afgelopen weekend. Dit meldt BNR.
Lees verder

De landelijke onderwijsstaking: wat is er allemaal te doen?
Door het hele land zijn er manifestaties en bijeenkomsten tijdens de onderwijsstaking. De meeste stakers worden verwacht in Amsterdam en in Leeuwarden. Daarnaast organiseren scholen zelf ludieke acties.
Lees verder

Laatste stand van zaken: bijna 4000 scholen gaan dicht
Het aantal scholen dat woensdag gesloten is vanwege de landelijke onderwijsstaking groeit nog steeds. Op het moment van schrijven staat de stakingsteller op in totaal 3862 scholen. Dit meldt AOb.
Lees verder

Onderwijsacties in heel het land
Duizenden scholen houden hun deuren woensdag tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten. Ook zijn er scholen die wel openblijven, maar die geen of minder lesgeven vanwege de staking. Op de actiewebsite stond de teller van het aantal scholen dat dicht gaat woensdagochtend vroeg op 4060.
Lees verder