dinsdag 26 november 2019

Kamer eist achtergehouden documenten kinderopvangtoeslag alsnog op

Kamer eist achtergehouden documenten kinderopvangtoeslag alsnog op
De Tweede Kamer eist documenten op van de Belastingdienst waaruit zou blijken dat de fiscus besefte in meer zaken toeslagontvangers te hard aan te pakken. Onder andere regeringspartijen CDA en VVD en oppositiepartijen SP en PvdA willen van staatssecretaris Menno Snel weten waarom hij de gevraagde...
Lees verder

Meldpunt stagemisbruik blijft langer open en wordt uitgebreid
De meldingen blijven komen op het meldpunt www.fnv.nl/stagemisbruik van FNV Zorg & Welzijn. Op dit moment staat de teller op 290 meldingen. Daarom heeft de vakbond besloten het meldpunt langer open te laten én uit te breiden voor de hele sector zorg & welzijn. Dit meldt FNV.
Lees verder

DUO genomineerd voor Big Brother Award vanwege privacyschendingen
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is een van de drie genomineerden voor de Big Brother Awards Expertprijs. Op 29 november wordt bekend of DUO door experts als de grootste privacyschender van 2019 bestempeld wordt. Dit meldt Bits of Freedom.
Lees verder

Potje voor begeleiding leerlingen vso en praktijkonderwijs aangevuld
Het lege subsidiepotje voor de begeleiding van leerlingen in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs (vso) naar hun eerste baan wordt verder aangevuld. Voor 2020 wordt 8,5 miljoen euro vrijgemaakt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Helft vuurwerkslachtoffers tijdens jaarwisseling jonger dan 20 jaar
Lees verder

Mariëtte Hamer moet gestrande cao basisonderwijs vlottrekken
SER-voorzitter Mariëtte Hamer is aangesteld om de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor leraren in het basisonderwijs vlot te trekken, maakte de PO-Raad bekend.
Lees verder