donderdag 7 november 2019

In ROBIN bepaal jij het verloop van de film vanuit wetenschappelijk dilemma’s

In ROBIN bepaal jij het verloop van de film vanuit wetenschappelijk dilemma's
De eerste Nederlandse interactieve animatiefilm, ROBIN: een interactief levensverhaal, is vanaf vandaag gratis online beschikbaar via www.robindefilm.nl. Als kijker van de film beïnvloed je het leven van Robin met de keuzes die je maakt: hoe ver wil jij gaan met de wetenschap? Dit meldt NWO.
Lees verder

Overgrote deel van de artsen in Nederland opgeleid
Nederland heeft met 2 procent een relatief laag aandeel artsen met een buitenlands diploma. Veel andere landen hebben een groter aandeel in het buitenland opgeleide artsen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de OESO-publicatie Health at a glance 2019. Dit meldt CBS.
Lees verder

De Reiskoffer als alternatief voor leerlingenvervoer speciaal onderwijs
Het taxivervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs kost een gemeente jaarlijks gemiddeld 3.000 euro per kind. Om daarop te besparen hebben inmiddels 16 gemeenten de hulp van De Reiskoffer ingeroepen. Dit meldt De Gelderlander.
Lees verder

School met vvto-keurmerk ziet vroeg vreemdetalenonderwijs verbeteren
Kost het vvto-keurmerk veel tijd, of draagt het vooral bij aan de kwaliteit? Scholen die zo'n keurmerk voor vroeg vreemdetalenonderwijs hebben, zijn tevreden. Scholen die geen certificeringstraject hebben doorlopen, zien het keurmerk eerder als een belasting dan als een kans. Dit meldt Nuffic.
Lees verder

Maatregelen tegen het lerarentekort volgens Kamerleden
De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de onderwijsbegroting en dan met name over het lerarentekort. Wat zijn volgens Kamerleden maatregelen die genomen kunnen worden om het lerarentekort te verminderen?
Lees verder

Haagse belangstelling voor aanpak lage vaccinatiegraad in Barneveld
Alle ouders van pasgeboren baby's in Barneveld krijgen een speciaal vaccinatiegesprek met een jeugdarts van de GGD aangeboden. Hiermee wil Barneveld de vaccinatiegraad in de gemeente verbeteren. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid is geïnteresseerd in de aanpak. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder