donderdag 7 november 2019

De Reiskoffer als alternatief voor leerlingenvervoer speciaal onderwijs

De Reiskoffer als alternatief voor leerlingenvervoer speciaal onderwijs
Het taxivervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs kost een gemeente jaarlijks gemiddeld 3.000 euro per kind. Om daarop te besparen hebben inmiddels 16 gemeenten de hulp van De Reiskoffer ingeroepen. Dit meldt De Gelderlander.
Lees verder

School met vvto-keurmerk ziet vroeg vreemdetalenonderwijs verbeteren
Kost het vvto-keurmerk veel tijd, of draagt het vooral bij aan de kwaliteit? Scholen die zo'n keurmerk voor vroeg vreemdetalenonderwijs hebben, zijn tevreden. Scholen die geen certificeringstraject hebben doorlopen, zien het keurmerk eerder als een belasting dan als een kans. Dit meldt Nuffic.
Lees verder

Maatregelen tegen het lerarentekort volgens Kamerleden
De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de onderwijsbegroting en dan met name over het lerarentekort. Wat zijn volgens Kamerleden maatregelen die genomen kunnen worden om het lerarentekort te verminderen?
Lees verder

Haagse belangstelling voor aanpak lage vaccinatiegraad in Barneveld
Alle ouders van pasgeboren baby's in Barneveld krijgen een speciaal vaccinatiegesprek met een jeugdarts van de GGD aangeboden. Hiermee wil Barneveld de vaccinatiegraad in de gemeente verbeteren. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid is geïnteresseerd in de aanpak. Dit meldt RTL Nieuws.
Lees verder

Gelijke stagevergoeding voor mbo,- hbo- en wo-student in Utrecht
Vanaf 1 januari 2020 ontvangen mbo-stagiairs bij de gemeente Utrecht evenveel stagevergoeding als hbo- en wo-stagiairs. Het gaat om een bedrag van 350 euro per maand. Dit meldt het AD.
Lees verder

Serie Karim pakt zijn kans van NTR over kansenongelijkheid op school
Is er sprake van kansenongelijkheid in het onderwijs? De onderwijsinspectie constateert "We zien een kloof tussen kansarme en kansrijke leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen met laagopgeleide ouders stelselmatig worden ondergewaardeerd door leraren in de advisering naar het voortgezet...
Lees verder