woensdag 6 november 2019

De landelijke onderwijsstaking: wat is er allemaal te doen?

De landelijke onderwijsstaking: wat is er allemaal te doen?
Door het hele land zijn er manifestaties en bijeenkomsten tijdens de onderwijsstaking. De meeste stakers worden verwacht in Amsterdam en in Leeuwarden. Daarnaast organiseren scholen zelf ludieke acties.
Lees verder

Laatste stand van zaken: bijna 4000 scholen gaan dicht
Het aantal scholen dat woensdag gesloten is vanwege de landelijke onderwijsstaking groeit nog steeds. Op het moment van schrijven staat de stakingsteller op in totaal 3862 scholen. Dit meldt AOb.
Lees verder

Onderwijsacties in heel het land
Duizenden scholen houden hun deuren woensdag tijdens de onderwijsstaking de hele dag gesloten. Ook zijn er scholen die wel openblijven, maar die geen of minder lesgeven vanwege de staking. Op de actiewebsite stond de teller van het aantal scholen dat dicht gaat woensdagochtend vroeg op 4060.
Lees verder

'Kom 'gedupeerden' leenstelsel tegemoet'
Studenten die de afgelopen jaren onder het leenstelsel vielen, maar nog niet profiteerden van de extra investeringen in het hoger onderwijs, moeten tegemoet gekomen worden. CDA, SP en GroenLinks willen voor deze groep een contante uitbetaling, of de mogelijkheid de studieschuld te verlagen. Ze doen...
Lees verder

Inspectie: veel fouten in zaak Lili en Howick
Bij de voorgenomen uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick ging van alles mis. Afspraken tussen betrokken organisaties werden niet nagekomen, er was sprake van onderling wantrouwen en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) liet na regie te nemen. Dat concludeert de Inspectie...
Lees verder

Vraag naar kinderopvangtoeslag bij partner met dagbesteding
Leijten (SP) wil dat staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken) ervoor zorgt dat ook mensen die werken terwijl de partner dagbesteding nodig heeft, kinderopvangtoeslag krijgen. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder