dinsdag 5 november 2019

Coulance bij terugbetalen kinderopvangtoeslag

Coulance bij terugbetalen kinderopvangtoeslag
De Belastingdienst gaat kinderopvangtoeslag voorlopig niet met harde hand terugvorderen. Mensen die toeslag moeten terugbetalen, kunnen weer een betalingsregeling treffen, belooft verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel.
Lees verder

Taboe op eenzaamheid onder jongeren is verbroken
De sociale media zijn vervloekt, worden verguisd en tegelijkertijd immens gekoesterd. De personages die online worden gecreëerd staan soms in schril contrast met de personages van vlees en bloed die de digitale touwtjes in handen hebben vanachter het beeldscherm. De wereld op een beeldscherm is...
Lees verder

Dokter Corrie keert terug op Zapp met seksuele voorlichting voor kinderen
De onconventionele seksuologe Dokter Corrie is terug. Op het YouTube-kanaal van NPO Zapp werd maandagmiddag de eerste nieuwe video van het populaire typetje van cabaretière Martine Sandifort geplaatst. In de eerste aflevering legt Dokter Corrie uit wanneer een piemel eigenlijk groot genoeg is.
Lees verder

60 procent ouders begripvol, 40 procent noemt leraren 'rupsjes nooitgenoeg'
Morgen gaat een groot deel van de scholen staken. Inmiddels 3777 scholen hebben zich aangemeld via de speciale actiesite, en dat aantal groeit nog steeds. Maar hoe denken ouders over de aanhoudende stakingen?
Lees verder

Bestuur Haga Lyceum schreef brief aan de koning
Het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum blijkt aan het begin van dit jaar een brief aan de koning persoonlijk te hebben gestuurd met de smeekbede of hij op wil komen voor zijn islamitische onderdanen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder

CBS geeft uitleg over de nieuwe onderwijsachterstandenindicator
Het ministerie van onderwijs heeft het onderwijsachterstandenbeleid voor het primair onderwijs herzien. In het nieuwe beleid, dat in 2019 van kracht is geworden, maakt zij gebruik van de onderwijsachterstandenindicator die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eerder op verzoek van het...
Lees verder