dinsdag 19 november 2019

'40 procent van pabo-stagiairs krijgt geen vergoeding voor eindstage'

'40 procent van pabo-stagiairs krijgt geen vergoeding voor eindstage'
Scholen lappen cao-afspraken voor de vergoedingen van leraren in opleiding massaal aan hun laars. Dat stelt de Algemene Onderwijsbond na onderzoek.
Lees verder

Gevangenispersoneel krijgt bijscholing op Noorderpoort
Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal gaat personeel van de penitentiaire inrichtingen Ter Apel en Veenhuizen (bij)scholen. Twaalf gevangenismedewerkers uit Ter Apel en zes uit Veenhuizen zitten voortaan eenmaal in de week in de schoolbanken van Noorderpoort. Ze volgen daar de opleiding mbo 4...
Lees verder

Hanze, Aeres en Wageningen werken samen aan Tanzaniaanse aardappel
De Hanzehogeschool, Aeres hogescholen en de Universiteit van Wageningen gaan samenwerken in een project in Tanzania. Zij gaan hogescholen daar helpen bij het ontwikkelen van studieprogramma's op het gebied van de aardappel-waardeketen, dus van de productie van de aardappel tot en met de verwerking...
Lees verder

Scholen kunnen weer kiezen uit vijf eindtoetsen voor groep 8
Dit schooljaar zijn er weer vijf eindtoetsen voor groep 8 beschikbaar waaruit scholen kunnen kiezen. Alle basisschool moeten tussen 1 december en 31 januari laten weten welke eindtoets zij gaan gebruiken.
Lees verder

'Hoe lager je bent opgeleid, hoe hoger de kans dat je salaris is afgenomen'
De salarissen gaan steeds verder omhoog, maar dat geldt voornamelijk voor hogeropgeleiden. De kloof met lageropgeleiden wordt daarmee groter. Dat blijkt uit het Nationale Salarisonderzoek, uitgevoerd door Nyenrode Business Universiteit en Intermediair. Dit meldt Het Parool.
Lees verder

Leerlingen leggen ministers tijdens Kindervragenuur vuur aan de schenen
Hoe vaak spreekt de premier met de koning? Waarom is pesten eigenlijk niet strafbaar? En waarom zijn zoveel producten in de winkel in plastic verpakt? Het waren enkele vragen die dinsdag werden gesteld tijdens het Kindervragenuur, dat voor de tweede keer werd gehouden in de Tweede Kamer.
Lees verder