woensdag 9 oktober 2019

Verschil in armoedevergoeding: 'geen compensatie maar structurele aanpak'

Verschil in armoedevergoeding: 'geen compensatie maar structurele aanpak'
De vergoedingen voor kinderen uit een armoedemilieu verschillen sterk per gemeente. Soms zijn die verschillen zelfs groter dan 500 euro per vergoeding. Ook de lage-inkomensgrens stelt iedere gemeente anders vast. Dit zorgt voor kansongelijkheid en voor een nog kwetsbaardere positie van kinderen in...
Lees verder

Koning en minister op werkbezoek bij Pabo HvA en obs Aldoende
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen 8 oktober samen met minister Van Engelshoven van Onderwijs een bezoek gebracht aan openbare basisschool Aldoende en de Pabo van de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam. Het bezoek stond in het teken van Samen Opleiden en de aanpak van de gemeente...
Lees verder

Kritiek op Slob: 'Hij erkent nog steeds niet de urgentie van het lerarentekort'
Onderwijsbonden, schoolbestuurders en de oppositie in de Tweede Kamer vinden dat minister Slob niet genoeg doet om het lerarentekort effectief terug te dringen. Het probleem wordt alleen maar groter en de minister erkent nog steeds niet de urgentie ervan. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Vernieuwd curriculum op 10 oktober aangeboden aan minister Slob
Ruim anderhalf jaar zijn 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 ontwikkelscholen bezig geweest met de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen. Op donderdag 10 oktober worden de resultaten hiervan aangeboden aan minister Slob. Dit meldt SLO.
Lees verder

Hou vol! 't Is bijna herfstvakantie en daarna gloort de kerstvakantie
Nog een paar dagen en dan begint de herfstvakantie alweer voor Zuid-Nederland. Een week later volgen het midden en het noorden van het land. Benieuwd hoe jouw vakantieweken eruit zien voor de rest van het studiejaar? Wij zochten het voor je uit!
Lees verder

Coalitiepartijen: schrap toelatingstoets pabo
De vier coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen de toelatingstoetsen op de pabo schrappen. Op die manier hopen ze het lerarentekort tegen te gaan en het vak aantrekkelijker te maken. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie doen het voorstel woensdag tijdens een debat over leraren.
Lees verder