dinsdag 29 oktober 2019

Van Engelshoven ook deelnemer aan Groot Dictee der Nederlandse Taal

Van Engelshoven ook deelnemer aan Groot Dictee der Nederlandse Taal
Zaterdag 2 november organiseert NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal met Frits Spits als gastheer en Gerdi Verbeet als voorlezer. Ook minister Ingrid van Engelshoven zal deelnemen aan het dictee. Dit melden Rijkoverheid en NPO Radio 1.
Lees verder

School beklad door leerling die zwartepietendiscussie wil aanzwengelen
Een anti-zwartepietenactivist heeft de muur van een middelbare school in Dordrecht beklad, naar eigen zeggen uit onvrede over het sinterklaasfeest van de school. Daar zouden zowel zwarte pieten als roetveegpieten te zien zijn. Dit meldt Metro.
Lees verder

Vakbond van de Wetenschap wil fuseren met Algemene Onderwijsbond
De Vakbond voor de Wetenschap (VAWO) heeft vergevorderde plannen om te fuseren met de Algemene Onderwijsbond (AOb). In het fusievoorstel, dat ter inzage bij de Kamer van Koophandel ligt, zijn de redenen en de gevolgen van de fusie uiteengezet. Dit melden VAWO en ScienceGuide.
Lees verder

Brabantse onderwijskoepel SAAM schaft vrijwillige ouderbijdrage helemaal af
De Brabantse onderwijsorganisatie SAAM heeft besloten de vrijwillige ouderbijdrage helemaal af te schaffen voor alle leerlingen van de 27 bassischolen die onder de organisatie vallen. Dat betekent dat er geen leerlingen meer worden uitgesloten van activiteiten, of hun ouders dat nou kunnen betalen,...
Lees verder

'Hersenen van teruggekeerde IS-kinderen nog positief te beïnvloeden'
Drie wetenschappers stellen dat de hersenen van terugkerende Nederlandse kinderen van IS-strijders nog positief te beïnvloeden zijn, zodat het risico op crimineel of geradicaliseerd gedrag later verkleind kan worden. Hoogleraar Erik Scherder en universitair docenten Elianne Zijlstra en Carla van Os...
Lees verder

Stakende leraren kunnen 6 november demonstreren op de Dam
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft bij de gemeente Amsterdam een demonstratie gemeld op 6 november, de dag van de landelijke onderwijsstaking. Dit meldt AT5.
Lees verder