woensdag 16 oktober 2019

Tiener (14) neergestoken op stoep Montfoortcollege

Tiener (14) neergestoken op stoep Montfoortcollege
Een 14-jarige jongen is gisteren neergestoken op de stoep van het Montfoortcollege in Rotterdam. Hij raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels zijn twee minderjarige verdachten aangehouden, maar is een derde nog op de vlucht. Dit meldt de NOS.
Lees verder

Hoe kan het dat geen school de kinderen van Ruinerwold miste?
Het gezin dat gisteren onder curieuze omstandigheden werd ontdekt in een dichtgetimmerde boerderij in het Drentse Ruinerwold leefde daar al ruim 9 jaar. Dat betekent dat dat vrijwel alle kinderen nog leerplichtig waren op het moment dat zij verdwenen.
Lees verder

Haga stapt naar Raad van State om besluit Slob
Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam maakt bezwaar tegen het besluit van minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) om de financiering aan de school per 1 december stop te zetten. Volgens advocaat Wouter Pors wil het bestuur nu via een voorlopige voorziening bij de Raad van State ervoor...
Lees verder

Oud secretaris-generaal Roel Bekker moet evaluatiecommissie Yantai-project leiden
Mr. Roel Bekker is aangesteld als voorzitter van de commissie die de besluitvorming rond het beƫindigde Yantai-project van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zal evalueren. Het project, waarin gestreefd werd naar uitbreiding van de RUG door een campus in de Chinese stad Yantai te openen, stuitte...
Lees verder

SP en VVD willen vaccinatieplicht kinderopvang
SP en VVD willen een vaccinatieplicht voor de kinderopvang als de vaccinatiegraad een ondergrens bereikt. De partijen komen met een initiatiefwetsvoorstel, kondigden ze dinsdag aan.
Lees verder

Studenten nog maar kort in de wacht bij DUO
De wachttijd bij DUO is dit jaar flink afgenomen. Studenten die vorig jaar belden met de uitvoeringsinstantie stonden maar liefst 23 minuten in de wacht, wat er zelfs toe leidde dat de Ombudsman hierover twee keer de noodklok luidde. Dit jaar is er een forse verbetering te zien, zo meldt het AD.
Lees verder