dinsdag 29 oktober 2019

Pilot: leraren krijgen jaar gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties

Pilot: leraren krijgen jaar gratis toegang tot wetenschappelijke publicaties
Vanaf vandaag kunnen alle leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een jaar lang gratis toegang krijgen tot meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Aanleiding voor deze pilot is de roep vanuit het onderwijsveld om vrije...
Lees verder

MBO Raad wil actie tegen ronselen leerlingen
Regionaal werkende 'crimecoördinatoren' moeten helpen te voorkomen dat scholieren zich laten verleiden tot misdaad. Dat zegt Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws over het ronselen door drugscriminelen van leerlingen van allerlei scholen.
Lees verder

Van Engelshoven ook deelnemer aan Groot Dictee der Nederlandse Taal
Zaterdag 2 november organiseert NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal met Frits Spits als gastheer en Gerdi Verbeet als voorlezer. Ook minister Ingrid van Engelshoven zal deelnemen aan het dictee. Dit melden Rijkoverheid en NPO Radio 1.
Lees verder

School beklad door leerling die zwartepietendiscussie wil aanzwengelen
Een anti-zwartepietenactivist heeft de muur van een middelbare school in Dordrecht beklad, naar eigen zeggen uit onvrede over het sinterklaasfeest van de school. Daar zouden zowel zwarte pieten als roetveegpieten te zien zijn. Dit meldt Metro.
Lees verder

Vakbond van de Wetenschap wil fuseren met Algemene Onderwijsbond
De Vakbond voor de Wetenschap (VAWO) heeft vergevorderde plannen om te fuseren met de Algemene Onderwijsbond (AOb). In het fusievoorstel, dat ter inzage bij de Kamer van Koophandel ligt, zijn de redenen en de gevolgen van de fusie uiteengezet. Dit melden VAWO en ScienceGuide.
Lees verder

Brabantse onderwijskoepel SAAM schaft vrijwillige ouderbijdrage helemaal af
De Brabantse onderwijsorganisatie SAAM heeft besloten de vrijwillige ouderbijdrage helemaal af te schaffen voor alle leerlingen van de 27 bassischolen die onder de organisatie vallen. Dat betekent dat er geen leerlingen meer worden uitgesloten van activiteiten, of hun ouders dat nou kunnen betalen,...
Lees verder