woensdag 9 oktober 2019

Lumion Amsterdam eerste Kunskapsskolan Partnerschool

Lumion Amsterdam eerste Kunskapsskolan Partnerschool
Lumion Amsterdam is de eerste Kunskapsskolan Partnerschool in Nederland. Dit hebben Lumion en Kunskapsskolan Nederland gezamenlijk bekend gemaakt. Lumion is al sinds haar start in 2012 actief op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs en heeft er nu voor gekozen het zogeheten KED Framework (het...
Lees verder

CU: maatschappelijke diensttijd ook bij de boer
Jongeren die meedoen aan de maatschappelijke diensttijd, moeten ook de mogelijkheid krijgen dit te doen op een boerderij. Dat wil de ChristenUnie.
Lees verder

WODC-klokkenluider: ik werd afgeluisterd
De klokkenluider in de zogenoemde WODC-affaire, Marianne van Ooyen, is maandenlang afgeluisterd door de Rijksrecherche. Dat zegt zij in een interview met NRC.
Lees verder

Coalitiepartijen: schrap toelatingstoets pabo
De vier coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen de toelatingstoetsen op de pabo schrappen. Op die manier hopen ze het lerarentekort tegen te gaan en het vak aantrekkelijker te maken. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie doen het voorstel woensdag tijdens een debat over leraren.
Lees verder

Hoe middelbare scholen hun leerlingen beter kunnen motiveren
Scholen in het voortgezet onderwijs hebben veel mogelijkheden tot hun beschikking om hun leerlingen te motiveren. Meer dan ze in de praktijk blijken toe te passen. Bijvoorbeeld binnen de lessen meer uitdaging bieden, en aan leerlingen duidelijker maken wat het nut is van opdrachten en toetsen. Op...
Lees verder

GroenLinks: Werkloket als nieuw arbeidsbureau
GroenLinks wil het verdwenen arbeidsbureau nieuw leven inblazen met het zogenoemde Werkloket. Mensen moeten hier terechtkunnen met al hun vragen over werk, of ze nu een baan, een uitkering of geen van beide hebben.
Lees verder