donderdag 17 oktober 2019

Kracht van gedachten voor ouders en kinderen

Kracht van gedachten voor ouders en kinderen
Ach, ik heb wel eens gedacht: als ik als kind had geweten dat mijn gedachten kracht hadden dan was me een hoop ellende bespaard gebleven. Op school werd het me niet geleerd. Mijn moeder was een positief denkster en die was zo krachtig dat ik me er klein bij voelde. Ze had niet de skills om me te...
Lees verder

1 november: conferentie Meer lezen, beter in taal in het mbo 2019
Op vrijdag 1 november vindt de conferentie 'Meer lezen, beter in taal in het mbo' plaats in Tilburg.  Deze conferentie over leesbevordering voor mbo-studenten is exclusief bedoeld voor medewerkers in het mbo en de bibliotheken. Dit meldt Kunst van lezen.
Lees verder

Centres of Expertise: betere aansluiting op maatschappij en landelijke regie
Op 14 oktober is het eindrapport 'Centres of Expertise: groeibriljant voor excellente samenwerking in het hbo – In allianties werken aan maatschappelijk impact voor de toekomst' gepresenteerd. Hierin worden twee rode draden onderscheiden: een betere aansluiting op maatschappelijke thema's en een...
Lees verder

Meer dan 300.000 bachelor- en masterstudenten aan universiteiten
Er zijn in het collegejaar 2019/2020 4 procent meer studenten ingeschreven aan de universiteiten dan vorig jaar. Hiermee komt het totaal aantal bachelor- en masterstudenten boven de 300.000. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de universiteiten, samengevoegd door de VSNU. Dit meldt de VSNU.
Lees verder

'Eerst schoolleiderstekort aanpakken om lerarentekort te kunnen oplossen'
Het lerarentekort gaat niet opgelost worden zolang er geen oog is voor het tekort aan schoolleiders. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Lees verder

Amsterdamse gezamenlijke aanpak van overgewicht bij kinderen wint EU-prijs
De Amsterdamse aanpak om overgewicht bij kinderen en jongeren tegen te gaan, heeft de Europese Health Award 2019 gewonnen. De hoofdstad krijgt een bedrag van 100.000 euro. Volgens de Europese Unie draagt het programma bij aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd.
Lees verder