dinsdag 15 oktober 2019

'Kinderopvang mag niet-gevaccineerd kind weigeren'

'Kinderopvang mag niet-gevaccineerd kind weigeren'
Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een initiatiefwetsvoorstel van D66'er Rens Raemakers dat kinderopvangcentra het recht geeft om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren.
Lees verder

SER werkt aan alternatief voor leenstelsel
De Sociaal Economische Raad werkt aan een alternatief plan voor het leenstelsel voor studenten. Dat zegt SER-voorzitter Mariƫtte Hamer in de podcast Betrouwbare Bronnen.
Lees verder

Minister Van Engelshoven opent nieuwe Tinbergenzaal van de KNAW
Met een gongslag opende minister Ingrid van Engelshoven 14 oktober de nieuwe Tinbergenzaal van de KNAW. De afgelopen anderhalf jaar heeft het Trippenhuis een verbouwing ondergaan waardoor het complex klaar is voor de toekomst. Dit melden de KNAW en Rijksoverheid.
Lees verder

In 2030 25 procent van werkenden minder inzetbaar door stress & burn-out
Werkstress en burn-out worden veel te vaak verkeerd behandeld. Dit kan effect hebben op de economische groei. Arbo Unie bepleit een meer doeltreffende aanpak gericht op het voorkomen en verhelpen van de oorzaken van stress. Zonder ingrijpen, stijgt het percentage van de beroepsbevolking dat in 2030...
Lees verder

Massale schadeclaim kinderdagverblijven door verbod op stint
Stint-eigenaren bereiden een massale schadeclaim voor tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het departement wist volgens hen al bij de introductie van de elektrische bolderkar dat die niet voldeed aan de eisen en zou daardoor onzorgvuldig hebben gehandeld.
Lees verder

Ook schoolleiders zien geen uitweg meer: 'Je wordt er doodmoe van'
Basisschooldirecteuren noemen het lerarentekort alarmerend, catastrofaal en zelfs epidemisch, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur langs schoolleiders. Investeringen in het onderwijs zijn hoogst noodzakelijk. Dit meldt NOS.
Lees verder