woensdag 30 oktober 2019

'Hersenen van teruggekeerde IS-kinderen nog positief te beïnvloeden'

'Hersenen van teruggekeerde IS-kinderen nog positief te beïnvloeden'
Drie wetenschappers stellen dat de hersenen van terugkerende Nederlandse kinderen van IS-strijders nog positief te beïnvloeden zijn, zodat het risico op crimineel of geradicaliseerd gedrag later verkleind kan worden. Hoogleraar Erik Scherder en universitair docenten Elianne Zijlstra en Carla van Os...
Lees verder

Stakende leraren kunnen 6 november demonstreren op de Dam
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft bij de gemeente Amsterdam een demonstratie gemeld op 6 november, de dag van de landelijke onderwijsstaking. Dit meldt AT5.
Lees verder

Koning opent TechMed Centre van de Universiteit Twente
Koning Willem-Alexander opent op vrijdagmiddag 29 november het nieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente in Enschede. Deze opening vindt plaats tijdens de viering van de 58e verjaardag van de Universiteit Twente, de Dies Natalis. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.
Lees verder

Nieuwe beweging 'Leve het Onderwijs!' wil meer ruimte voor docent
Ruim honderd schoolbestuurders uit het primair en voortgezet onderwijs komen donderdag 31 oktober bijeen om de nieuwe beweging 'Leve het Onderwijs!' op te richten. Die streeft naar minder regeldruk en meer vrijheid en ruimte voor leerkrachten. De beweging viert zijn officiële start tijdens een...
Lees verder

Pretparken openen extra keer de deuren vanwege onderwijsstaking
Diverse attractieparken openen op 6 november tijdens de landelijke onderwijsstaking nog eenmaal volledig de deuren voor de winterstop. Onder andere in Toverland in Sevenum en Julianatoren in Apeldoorn kunnen gezinnen met kinderen terecht. Dit meldt Toverland.
Lees verder

'Studieresultaat lerarenopleidingen ondermaats'
Studenten aan lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs hebben na vijf jaar veel minder vaak een diploma op zak dan studenten van andere hbo-opleidingen, staat in de woensdag verschenen Keuzegids hbo 2020.
Lees verder