woensdag 9 oktober 2019

CU: maatschappelijke diensttijd ook bij de boer

CU: maatschappelijke diensttijd ook bij de boer
Jongeren die meedoen aan de maatschappelijke diensttijd, moeten ook de mogelijkheid krijgen dit te doen op een boerderij. Dat wil de ChristenUnie.
Lees verder

WODC-klokkenluider: ik werd afgeluisterd
De klokkenluider in de zogenoemde WODC-affaire, Marianne van Ooyen, is maandenlang afgeluisterd door de Rijksrecherche. Dat zegt zij in een interview met NRC.
Lees verder

Coalitiepartijen: schrap toelatingstoets pabo
De vier coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen de toelatingstoetsen op de pabo schrappen. Op die manier hopen ze het lerarentekort tegen te gaan en het vak aantrekkelijker te maken. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie doen het voorstel woensdag tijdens een debat over leraren.
Lees verder

Hoe middelbare scholen hun leerlingen beter kunnen motiveren
Scholen in het voortgezet onderwijs hebben veel mogelijkheden tot hun beschikking om hun leerlingen te motiveren. Meer dan ze in de praktijk blijken toe te passen. Bijvoorbeeld binnen de lessen meer uitdaging bieden, en aan leerlingen duidelijker maken wat het nut is van opdrachten en toetsen. Op...
Lees verder

GroenLinks: Werkloket als nieuw arbeidsbureau
GroenLinks wil het verdwenen arbeidsbureau nieuw leven inblazen met het zogenoemde Werkloket. Mensen moeten hier terechtkunnen met al hun vragen over werk, of ze nu een baan, een uitkering of geen van beide hebben.
Lees verder

Malu Sanders, Filmleraar van het Jaar: 'Leren nadenken over beelden is belangrijker dan ooit'
Filmdocent Malu Sanders van het 4e Gymnasium in Amsterdam is uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar. Eén schooljaar lang zal zij het boegbeeld zijn voor filmeducatie in het onderwijs. Maar wat houdt filmeducatie eigenlijk precies in? Malu Sanders legt het graag aan ons uit.
Lees verder