donderdag 17 oktober 2019

Centres of Expertise: betere aansluiting op maatschappij en landelijke regie

Centres of Expertise: betere aansluiting op maatschappij en landelijke regie
Op 14 oktober is het eindrapport 'Centres of Expertise: groeibriljant voor excellente samenwerking in het hbo – In allianties werken aan maatschappelijk impact voor de toekomst' gepresenteerd. Hierin worden twee rode draden onderscheiden: een betere aansluiting op maatschappelijke thema's en een...
Lees verder

Meer dan 300.000 bachelor- en masterstudenten aan universiteiten
Er zijn in het collegejaar 2019/2020 4 procent meer studenten ingeschreven aan de universiteiten dan vorig jaar. Hiermee komt het totaal aantal bachelor- en masterstudenten boven de 300.000. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de universiteiten, samengevoegd door de VSNU. Dit meldt de VSNU.
Lees verder

'Eerst schoolleiderstekort aanpakken om lerarentekort te kunnen oplossen'
Het lerarentekort gaat niet opgelost worden zolang er geen oog is voor het tekort aan schoolleiders. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Lees verder

Amsterdamse gezamenlijke aanpak van overgewicht bij kinderen wint EU-prijs
De Amsterdamse aanpak om overgewicht bij kinderen en jongeren tegen te gaan, heeft de Europese Health Award 2019 gewonnen. De hoofdstad krijgt een bedrag van 100.000 euro. Volgens de Europese Unie draagt het programma bij aan een gezondere leefomgeving voor de jeugd.
Lees verder

Alleen nummerbord Delftse zonneauto gefinisht
In het zicht van de finish, met de overwinning voor het grijpen, ging de droom van een Delftse studentenploeg in rook op. Letterlijk. Hun zonneauto, de NunaX, vatte vlam tijdens de slotetappe van de World Solar Challenge in Australië. Alleen het nummerbord en een paar zonnecellen bleven over. De...
Lees verder

65.000 gemiste schooldagen door slechte luchtkwaliteit in huizen
De luchtkwaliteit in huizen waar kinderen wonen laat nogal wat te wensen over. Uit onderzoek van Velux blijkt één op de drie kinderen woont in een ongezond huis. Dit kan bij kinderen voor gezondheidsproblemen zorgen, waardoor ze ook schooldagen missen. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder