vrijdag 11 oktober 2019

Bruins: minder tests op listeria dan gemeld

Bruins: minder tests op listeria dan gemeld
Vleesproducten uit supermarkten worden veel minder vaak op listeria getest dan minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vorige week beweerde. Bruins meldde toen dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) jaarlijks tienduizenden monsters test. De bewindsman zegt zich te hebben vergist. Het...
Lees verder

Minister: nieuw lesstofplan slechts vertrekpunt
Het nieuwe lesprogramma dat een groep leraren en schoolleiders heeft opgesteld, wordt niet een-op-een overgenomen. De voorstellen zijn slechts "een vertrekpunt", benadrukt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).
Lees verder

Rechter oordeelt over bekostiging Haga Lyceum
Moet de Staat zorgen voor aanvullende bekostiging van het omstreden Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum? Over die vraagt spreekt de rechter zich vrijdag uit in een kort geding dat de islamitische middelbare school had aangespannen.
Lees verder

Herfstvakantie zorgt al vroeg voor files
De herfstvakantie zorgt deze en komende vrijdag voor een extra drukke avondspits, verwacht de ANWB. Vrijdag begint de vakantie voor de scholen in regio Zuid. De scholen in de regio's Noord en Midden gaan een week later dicht, op vrijdag 18 oktober.
Lees verder

Samenscholingsverbod voor scholieren in Terneuzen
In verband met het opruien en het aanzetten tot geweld door scholieren in Terneuzen heeft de burgemeester donderdag een samenscholingsverbod uitgevaardigd. De schoolleidingen van het Lodewijk College, Scalda en de Sprong hebben een brief gestuurd aan de leerlingen en ouders. Dit meldt de politie.
Lees verder

Inschrijving TechniekTrofee geopend voor alle basisscholen in Nederland
Vanaf 10 oktober kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de TechniekTrofee, een initiatief van Jet-Net & TechNet. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van 2.500 euro. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en...
Lees verder