vrijdag 4 oktober 2019

'AandeBak-garantie' nu ook bij politie en kinderdagverblijven

'AandeBak-garantie' nu ook bij politie en kinderdagverblijven
Mbo-leerlingen in Rotterdam Zuid kunnen nu ook een startgarantie krijgen bij de politie of een kinderdagverblijf. Als ze aan hun opleiding beginnen hebben ze meteen een baancontract op zak bij een van deze organisaties. Dit meldt gemeente Rotterdam.
Lees verder

Markland College uit Oudenbosch wint Nationale Mediatheek Trofee 2019
De Nationale Mediatheek Trofee 2019 is gewonnen door het Markland College uit Oudenbosch. De jury roemt de sfeervolle mediatheek om de actieve blik naar buiten, het inspelen op de behoeftes van de leerlingen en de goede leescultuur. De prijs werd op 2 oktober uitgereikt door auteur Margje Woodrow...
Lees verder

"Motivatietraining" voor alle niveaus in VO
Met ruim 37 jaar ervaring op het gebied van studiecoaching en de ontwikkeling van educatieve producten biedt OnderwijsAdviesBureau Maltha een unieke "Motivatietraining", voor specifiek het voortgezet onderwijs.
Lees verder

Opening Weekend van de Wetenschap door minister Van Engelshoven
Minister Van Engelshoven opent vanmiddag het Weekend van de Wetenschap in het Haags Hiphop Centrum in het bijzijn van leerlingen. Centraal staan hierbij gezegdes en uitspraken die in de Nederlandse taal en cultuur een rol spelen. Dit melden Rijksoverheid en het Weekend van de Wetenschap.
Lees verder

Onderzoek naar doelmatigheid bekostiging funderend onderwijs
Alle schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan een verkennend onderzoek naar de doelmatigheid en toereikendheid van de bekostiging primair en voortgezet onderwijs. Bestuurders, (locatie)directeuren en leraren kunnen een enquête...
Lees verder

Lesuitval gevolg van lerarentekort op voortgezet onderwijs
Uit onderzoek van NU.nl onder 149 schoolleiders blijkt dat tientallen Nederlandse middelbare scholen te maken hebben met lesuitval als gevolg van een tekort aan leraren. Dit meldt NU.nl.
Lees verder