vrijdag 6 september 2019

Vier tips voor een goed begin van het nieuwe schooljaar

Vier tips voor een goed begin van het nieuwe schooljaar
Een goede voorbereiding is voor een nieuw schooljaar erg belangrijk. Of je nou voor het eerst naar de middelbare school gaat of dat je er al een paar jaar op zit, een nieuw schooljaar is altijd even spannend. In welke klas kom je, hoe ziet je nieuwe rooster eruit en welke lessen krijg je? Door je...
Lees verder

Rookvrije zone rond Hogeschool Rotterdam en Erasmiaans Gymnasium
Het gebied rondom het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam is sinds 2 september een rookvrije zone. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en CBT Rijnmond. Dit meldt gemeente Rotterdam.
Lees verder

Einde voor fusietoets scholen nabij
Het wordt voor basis- en middelbare scholen weer makkelijker om samen te gaan. Een wetsvoorstel dat een einde maakt aan de zogenoemde fusietoets, kan op een meerderheid in de Tweede Kamer rekenen.
Lees verder

Beelden van doden scholiere Humeyra mogelijk getoond in rechtszaal
Het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra op een schoolplein in Rotterdam eind vorig jaar is vastgelegd door meerdere camera's. Deze bewegende en volgens het Openbaar Ministerie "schokkende" beelden worden mogelijk vertoond tijdens de rechtszaak.
Lees verder

Nog steeds groot tekort aan leerkrachten exacte vakken
In steeds meer sectoren is er een tekort aan personeel. UWV publiceert vandaag een lijst van beroepen waar een groot tekort aan personeel heerst. Voor het eerst zijn er ook moeilijk vervulbare vacatures in verkoopberoepen, overheidsberoepen en bij juridische beroepen. Ook kijkt UWV in een...
Lees verder

Lancering lespakket Samen Dementievriendelijk op 20 september
Leerlingen van het VeenLanden College in Mijdrecht krijgen binnenkort les over dementie. Ze gaan aan de slag met het lespakket Samen Dementievriendelijk, dat ontwikkeld is door de gemeente De Ronde Venen en het Veenlanden College. Dit meldt het AD.
Lees verder