donderdag 19 september 2019

Tegenvaller van 148 miljoen voor onderwijs

Tegenvaller van 148 miljoen voor onderwijs
Het onderwijs moet het volgend jaar doen met bijna 150 miljoen euro minder dan waar het op rekende. Om een tekort uit het verleden en extra kosten bij uitvoeringsdienst DUO te kunnen betalen, houdt het ministerie van Onderwijs dat geld in.
Lees verder

Digitale adaptieve Centrale Eindtoets in 2020 beschikbaar
De digitale adaptieve Centrale Eindtoets is in 2020 weer beschikbaar voor scholen. De Centrale Eindtoets wordt in 2020, net als in 2018, in twee varianten aangeboden: de papieren Centrale Eindtoets en de digitale adaptieve Centrale Eindtoets. Uitgangspunt bij de Centrale Eindtoets is dat ieder kind...
Lees verder

Oppositie laakt plannen Prinsjesdag
Een deel van de oppositiepartijen veegt de vloer aan met de plannen van het kabinet die op Prinsjesdag in de troonrede zijn gepresenteerd. Andere partijen uit de oppositie reageren met nuances.
Lees verder

'Geen geld naar onderwijs is cruciale misser'
Het is een "cruciale misser" dat het kabinet niet investeert in het primair en voortgezet onderwijs, zegt CNV Onderwijs in reactie op de miljoenennota.
Lees verder

Coalitie houdt optie extra geld leraar open
De VVD is "bereid te kijken" naar de mogelijkheid om extra geld uit te trekken om het lerarentekort in het onderwijs te bestrijden. Ook het CDA en D66 willen zich inzetten om de salarissen van leraren in het basisonderwijs te verbeteren. Dat zegt de coalitie op aandringen van de linkse oppositie.
Lees verder

Basisscholen potten veel minder op
Basisscholen zijn hun geld aanzienlijk meer gaan uitgeven. De schoolbesturen in het primair onderwijs hielden over 2018 nog 5,9 miljoen euro over, zegt de PO-Raad op basis van cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In 2017 bleef er 106,4 miljoen euro in kas. Daar werden toen nogal wat...
Lees verder