dinsdag 17 september 2019

School Breda staat stil bij brand Strijbeek

School Breda staat stil bij brand Strijbeek
Op de Rudolf Steiner School in Breda is maandag stilgestaan bij het verlies van een 6-jarige leerling die in de nacht van zaterdag op zondag om het leven kwam door een brand in een houten woning in Strijbeek. Medewerkers van de school kwamen zondag al samen om voorbereidingen te treffen.
Lees verder

Invaljuf door staking van leerlingen niet voor de klas
Afgelopen vrijdag zou groep 7a van de Prins Willem van Oranjeschool in Terneuzen les krijgen van een invalkracht, omdat hun reguliere leerkracht naar een begrafenis moest. De leerlingen weigerden dit echter en begonnen een stakingsactie. Dit meldt het AD.
Lees verder

Joodse Cheider-school moet vrezen voor subsidie
Als het orthodox-joodse Cheider niet snel luistert naar de onderwijsinspectie, krijgt de school minder geld. Op de Amsterdamse school is al jaren van alles mis en het bestuur doet daar te weinig aan, vindt de inspectie.
Lees verder

Basisschoolleerlingen planten IreneBos op Nationale Boomfeestdag
Prinses Irene krijgt een eigen bos. De prinses die in augustus 80 is geworden, wordt door Stichting Nationale Boomfeestdag bedankt voor haar jarenlange inzet voor de natuur. En als ultiem cadeau laat de stichting een nieuw bos aanplanten: het IreneBos.
Lees verder

Leerlingen krijgen muzikale 'energizers' van Buddy Vedder en Roel van Velzen
Buddy Vedder, ambassadeur van de stichting Méér Muziek in de Klas en zanger Roel van Velzen gaan muziekles geven op de basisschool. Leerkrachten en leerlingen van groep 3 en 4 kunnen vanaf 23 september via Schooltv 9 weken lang van hen leren hoe leuk en makkelijk muziek maken in de klas is. Hun...
Lees verder

Alleen roetveegpieten tijdens landelijke intocht en op Sinterklaasjournaal
Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn zijn geen zwarte pieten meer te zien. Sinterklaas wordt alleen begeleid door roetveegpieten. Ook in het Sinterklaasjournaal van de NTR komen alleen roetveegpieten voor. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november, de intocht is op...
Lees verder