vrijdag 20 september 2019

Nu.nl lanceert NUjunior voor basisschoolleerlingen

Nu.nl lanceert NUjunior voor basisschoolleerlingen
Kinderen komen tegenwoordig vaker in aanraking met nieuws dan vroeger. Daarom introduceert NU.nl vandaag NUjunior, een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat specifiek voor hen wordt gemaakt.
Lees verder

Ervaringsdeskundigen inzetten helpt laaggeletterden
Ervaringsdeskundigen inzetten in bijvoorbeeld bedrijven om laaggeletterden te signaleren en hen verder te helpen, is zeer waardevol. Dit is een van de uitkomsten van het onderzoek dat Stichting Lezen en Schrijven en Bureau Maak & Vermaak vorige week presenteerden. Dit meldt provincie...
Lees verder

Rutte: kijken naar extra geld leraren in 2020
Premier Mark Rutte wil kijken of er voor volgend jaar al eenmalig extra geld beschikbaar is om het lerarentekort tegen te gaan. Hij wil dan wel dat in de sector eerst een nieuwe cao wordt gesloten.
Lees verder

Onderwijsbonden slecht te spreken over cao-voorwaarde voor extra geld
De Algemene Onderwijsbond vindt het "onbespreekbaar" dat het basisonderwijs eerst een nieuwe cao moet afsluiten voordat het extra geld krijgt om het lerarentekort tegen te gaan. Ook CNV Onderwijs en de PO-Raad zijn er niet over te spreken. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder

Start van Nationale Sportweek: 'Veelvuldig sporten maakt gelukkiger'
Nederlanders die vaak sporten zeggen gelukkiger te zijn dan mensen die af en toe bewegen. Mensen die een tot drie keer in de maand sporten, beoordelen hun geluk met een 7. Nederlanders die meer dan tien keer in de maand sporten, geven hun geluk een 7,6, meldt NOC*NSF na onderzoek door Ipsos.
Lees verder

Op ontdekkingstocht tijdens Weekend van de Wetenschap
Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019 openen ruim 350 instellingen, bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstituten en musea hun deuren en bieden ze een exclusief kijkje in hun besloten wereld. Ambassadeurs zoals Hiphopband De Likt, presentator Nathan de Vries, wetenschappers...
Lees verder