vrijdag 20 september 2019

Nu.nl lanceert NUjunior voor basisschoolleerlingen

Nu.nl lanceert NUjunior voor basisschoolleerlingen
Kinderen komen tegenwoordig vaker in aanraking met nieuws dan vroeger. Daarom introduceert NU.nl vandaag NUjunior, een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat specifiek voor hen wordt gemaakt.
Lees verder

Schoolbrengweek: veilig lopen en fietsen naar school
Deze week is het Schoolbrengweek; ouders en leerlingen worden opgeroepen zo veel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Zo wordt het verkeer rondom de school rustiger en overzichtelijker en kunnen kinderen veilig naar school. Dit meldt gemeente Rotterdam.
Lees verder

Basisschoolkinderen kunnen bij CORPUS ontdekken hoe het is om chirurg te zijn
Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 oktober (van 11:00-17:00 uur) kunnen kinderen in CORPUS 'reis door de mens' ontdekken hoe het is om zelf chirurg te zijn. Zij maken kennis met nieuwe technieken die in ziekenhuizen gebruikt worden om mensen te behandelen. Het is belangrijk om goed voor je...
Lees verder

Den Haag start als eerste in Nederland proef met een schoolstraat
Als eerste in Nederland start Den Haag vandaag in de Abeelstraat bij de Christelijke Montessorischool 'De Abeel' een proef met een schoolstraat. Dit betekent dat de straat waar de school staat twee keer per dag tijdens de haal- en brengtijden wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit meldt...
Lees verder

Rutte: kijken naar extra geld leraren in 2020
Premier Mark Rutte wil kijken of er voor volgend jaar al eenmalig extra geld beschikbaar is om het lerarentekort tegen te gaan. Hij wil dan wel dat in de sector eerst een nieuwe cao wordt gesloten.
Lees verder

Onderwijsbonden slecht te spreken over cao-voorwaarde voor extra geld
De Algemene Onderwijsbond vindt het "onbespreekbaar" dat het basisonderwijs eerst een nieuwe cao moet afsluiten voordat het extra geld krijgt om het lerarentekort tegen te gaan. Ook CNV Onderwijs en de PO-Raad zijn er niet over te spreken. Dit meldt Algemeen Dagblad.
Lees verder