maandag 23 september 2019

Jongeren met 'tussenjaar' kunnen nu kiezen voor maatschappelijke diensttijd

Jongeren met 'tussenjaar' kunnen nu kiezen voor maatschappelijke diensttijd
Elf gemeenten mogen starten met hun MDT-project. Hierin gaan jongeren die een tussenjaar hebben genomen of zijn uitgevallen op school drie of meer dagen per week aan de slag in een maatschappelijke diensttijd. Dit meldt Rijksoverheid.
Lees verder

Onderwijsgeld van afgelopen twintig jaar ging niet naar docent
Dat het budget van middelbare scholen de afgelopen twintig jaar minder aan docenten is uitgegeven, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Hoewel de overheid in deze periode de uitgaven aan het onderwijs vergrootte, daalde het bedrag dat naar het docentensalaris ging. Dit meldt de Volkskrant.
Lees verder

Jongeren in tweestrijd over smartphoneverbod
Ondanks het nieuwe verbod, gebruiken vier op de vijf jongeren hun smartphone op de fiets. Dit blijkt uit onderzoek onder 1331 jongeren door Stichting TeamAlert en Samsung. Onder smartphonegebruik wordt het in de hand hebben van de telefoon verstaan. Dit meldt Stichting Teamalert.
Lees verder

Vraag naar aparte school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs Uden
Het Udens College in Uden zou graag volgend jaar een aparte school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs realiseren. Leerlingen uit deze regio moeten daarvoor nu naar Nijmegen of Eindhoven. Er zijn minstens vijftig leerlingen nodig om een dergelijke school te kunnen starten. Dit meldt het Brabants...
Lees verder

De Schoolleidersconferentie op 13 november: van visie naar actie
Hoe maak je als schoolleider de vertaalslag van visie naar actie? Die vraag staat centraal tijdens de Schoolleidersconferentie op 13 november. Dit melden het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Voortgezet Leren.
Lees verder

World Cleanup Day 2019 – Nederlandse jeugd levert grote bijdrage
Zaterdag 21 september vond in Zaltbommel het landelijke startschot plaats van de tweede editie van World Cleanup Day. In totaal werden er in heel Nederland ruim 1100 opruimacties georganiseerd en waren er meer dan tienduizend vrijwilligers op de been. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door de...
Lees verder